Cotton Bird

Cotton Bird

Cotton Bird is een studio dat drukwerk op maat ontwerpt en produceert. Een avontuur dat in 2011 begon in Saleilles, in het zuiden van Frankrijk, onder de naam Faire-Part Créatif. In de herfst van 2017 verandert het bedrijf haar naam in Cotton Bird. Een nieuwe naam, maar met nog steeds hetzelfde eenvoudige en ambitieuze verlangen om hoogwaardige en gepersonaliseerd drukwerk aan te bieden voor alle mooie momenten van het leven.

 

De designs zijn beschikbaar in een groot assortiment artikelen (binnenkant van enveloppen, stickers, menukaarten, naamkaartjes, welkomstborden, posters, koekjesdoosjes, bedankkaarten) zodat naast unieke ontwerpen ook een coherente rode draad gecreëerd wordt voor het moment. Denk hierbij aan een trouwthema of aan verjaardag versiering die helemaal in jouw stijl wordt gemaakt.

 

Goed om te weten is dat 99,9% van het gebruikte papier wordt gerecycled. Productieafval uit de werkplaatsen (oud papier en karton) wordt wekelijks ingezameld en gerecycled.  Gebruikte pallets voor het transporteren van het papier maar ook 100% van alle verbruiksartikelen uit de werkplaatsen worden eveneens gerecycled. Al het afval dat vrijkomt tijdens de productie van onze papeterie wordt behandeld, gerecycled of gereviseerd door onze partners.

 

Kiezen voor Cotton Bird is kiezen voor milieuvriendelijke creaties, gedrukt op gerecycled papier of op papier uit duurzaam beheerde bossen. Er wordt continue gewerkt aan een juiste balans tussen de behoeften van het bos en die van de mens. Een duurzaam beheerd bos is een bos dat: zijn biodiversiteit beheert en behoudt, de bodem en het water van het bos respecteert en zichzelf kan vernieuwen.

 

https://www.cottonbird.nl

 

 

 

 

Uit de editie van

januari 2022

Winter