Bunk Amsterdam opent deuren in de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord

Bunk Amsterdam opent deuren in de voormalige Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord

Bunk Amsterdam opende in maart haar deuren in de voormalige Sint- Ritakerk in Amsterdam Noord. Net als op de andere locatie in Utrecht, heeft Bunk de monumentale kerk getransformeerd tot ontmoetingsplaats voor mensen van ver en dichtbij. Bunk slaat een brug tussen hotels en hostels door een gecombineerd aanbod van betaalbare compacte luxe kamers en slim ingerichte pods met veel privacy. Bij het restaurant kunnen buurtbewoners terecht voor goed eten tegen een eerlijke prijs, eigen dranken en om samen te komen en te ontmoeten. Ook om een dagje te flexwerken zit je bij Bunk goed, of kom kijken bij de diverse culturele evenementen die op het programma staan. Bunk restaurant creëerde een huiskamergevoel met lange eettafels waar iedereen aan mag schuiven en zich welkom voelt. 

Aanschuiven bij Bunk 

Eten en drinken is extra leuk en lekker als je dit samen doet. Daarom schuif je bij Bunk altijd aan bij nieuwe vrienden. In het restaurant deel je een van de lange tafels met anderen, of ze nu van ver komen of van twee deuren verderop. Bij Bunk kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner en op het menu staat wat de ‘Bunkers’ zelf het liefste eten. Dit zijn gerechten die je kent uit de wereldkeuken, geserveerd met een verrassende twist. Denk aan een broodje rendang of kroketten van oma Bob voor de lunch en een Tom Ka of Ramen voor het diner. Om de dorst te lessen biedt Bunk voornamelijk lokale dranken en hun eigen biologische Bunk bier, Bunk Wodka, Gin en Jenever, wat wordt gemaakt in samenwerking met een lokale brouwerij en distilleerderij. Rondom de kerk is een groots terras waar in de zomer kan worden genoten van zo’n huis gebrouwen drankje in de zon. 

Slapen in een monumentale kerk 

Bij Bunk Amsterdam kan er worden overnacht in de monumentale Sint- Ritakerk in Amsterdam Noord. De locatie ligt op loopafstand van station Noorderpark aan de Noord-Zuid lijn, in de bruisende van der Pekbuurt. Er zijn 106 hotelkamers, 50 BUNK Pods (een kleine afgeschermde ruimte, met bed in het hostel gedeelte) en een restaurant gerealiseerd. In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de compacte kamers als huisjes zoals in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. In het hotel is een geheim trappenhuis verstopt en vele andere verwonderende elementen. Verder vind je overal door de kerk kunst, is er een bibliotheek en een studio waar tot in de late uurtjes muziek kan worden gedraaid. Bunk focust bewust de aandacht op de rijke historie van deze voormalige kerk. Met kunstwerken, lichtinstallaties, gecreëerde zichtlijnen en een - soms vervreemdende - routing worden de monumentale highlights geaccentueerd en als eerbetoon aan het bombardement van 1943 is er een monument opgericht voor het gebouw en de slachtoffers. 

Hoscar, Entree Awards en Travel & Hospitality Awards 

Ondanks corona heeft Bunk niet stil gezeten en meerdere mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo won Bunk Utrecht in april 2021 een prestigieuze HOSCAR in de categorie Extraordinary Innovation, de Oscars voor de hostelwereld georganiseerd door Hostelworld. Zij werden gekozen uit meer dan 17,900 hostels over de hele wereld met meer dan 20,000 stemmen. Eerder het jaar, in januari 2021 werd Bunk uitgeroepen tot winnaar van de Travel & Hospitality Awards 2021 in de categorie European Travel Awards. Hierdoor mocht Bunk zich een jaar lang het meest unieke hotel van Nederland noemen. In 2019, vlak na de opening, was het ook al raak toen Bunk de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ bij de Entree Awards 2019 in de wacht sleepte, een prestigieuze vakprijs voor de Horeca & Hospitality branche. 

Over Bunk 

Bunk slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vinden vrienden van ver én dichtbij een speelse, optimistische en kwalitatieve ho(s)telervaring voor een eerlijke prijs. In 2019 opende het eerste Bunk hotel in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht. In 2020 opende Bunk hotel in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagendoornplein in Amsterdam-Noord. 

Adres: Hagedoornplein 2, 1031 BV Amsterdam
Website hotel: www.bunkhotel.com
Website restaurant: www.bunkrestaurants.com
Instagram: bunkhotels 

Uit de editie van

april 2022

Lente