Wonen zoals thuis

Wonen zoals thuis

Wonen zoals thuis

Huize ten Donk in Hillegersberg (Rotterdam) en Huize Dijckwegh in Naaldwijk bieden een warm en hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis. Het professionele team van zorgteamleden biedt in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening aan senioren.

Een echt thuis

Huize ten Donk ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp waardoor winkelen en koffie drinken voor de bewoners dagelijkse praktijk kan zijn. Directrice Vera Vrolijk vertelt dat beide particuliere zorgvilla’s levensloopbestendig wonen bieden. De bewoners kunnen in het huis blijven wonen, ongeacht de ontwikkeling in hun zorgbehoefte; natuurlijk zolang dit medisch verantwoord is. Dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden, van lichte huishoudelijke hulp tot aan intensieve verpleging. Alle zorgdisciplines komen aan huis van huisarts, fysiotherapeut, logopedist tot diëtist.

De bewoners eerst

Bij beide, gastvrije zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen woning en richt deze zelf helemaal in om zo zoveel mogelijk bij het thuis gevoel te blijven. Vijf dagen per week vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals bewegen, kunstklas en muzieksessies. En bij mooi weer gaat de activiteitenbegeleidster met de bewoners in de golfcar rijden. Het team eet elke maaltijd gezellig met de bewoners mee en ook de familie mag gewoon aanschuiven. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle dieetwensen. Je voelt dat zorg, met hart voor de bewoners, hier de drijfveer is.

Huize ten Donk

Molenlaan 351,

3055 GG Rotterdam

T 010 333 74 74

www.huizetendonk.nl

Huize Dijckwegh

Dijkweg 22,

2671 GB Naaldwijk

T 0174 763 581

www.huizedijckwegh.nl

 

Uit de editie van

april 2018

Lente