Spido viert honderdste verjaardag met doop van nieuw, luxe schip

Spido viert honderdste verjaardag met doop van nieuw, luxe schip

Zesde schip van Koninklijke rederij is van alle gemakken voorzien

Op woensdag 4 september krijgt het honderdjarig bestaan van Spido een feestelijk hoogtepunt met de doop van haar zesde schip, aan de kade van het Willemsplein. Het nieuwe, luxe passagiersschip van de Rotterdamse rederij zal zich vooral richten op de evenementenmarkt en biedt plaats aan maximaal 250 mensen, inclusief een luxe vip room voor zo'n 25 bezoekers. Het schip beschikt tevens over innoverende technologieën, met extra aandacht voor milieu en duurzaamheid.

 

Alle luxe en comfort 

Het zesde luxe en innovatieve vaartuig van Spido, gericht op het hogere segment van de evenementenmarkt, is van alle luxe voorzien en heeft teakhouten (vip)dekken, comfortabele loungebanken, speciale sfeerverlichting voor ’s avonds, de beste beeld- en geluidsapparatuur en optimale mogelijkheden voor catering en horeca. Denk daarbij aan luxe diner cruises of proeverijen, in samenwerking met verschillende top-koks. Bij de bouw van het schip is ook gedacht aan milieu en duurzaamheid. Zo zijn er zonnepanelen aangebracht, is alle verlichting met LED lampen en wordt de restwarmte van de motoren gebruikt voor warm water aan boord.
Cor D. Rover, erkend voor zowel interieur- als exterieurstyling van grote luxueuze motorjachten, werkte samen met Shipyard De Hoop en Spido om deze nieuwe premium eventervaring op het water te ontwikkelen, gebaseerd op de herkenbare en vertrouwde Spido-look. Directeur-eigenaar Leo Blok: "Ons nieuwe schip zal worden gedoopt door mijn kleindochter Femme vd Pols, die ook de naam bekend zal maken. Een hele eer! Dit zesde schip én het Predicaat Koninklijk is de kroon op het werk dat we de afgelopen honderd jaar hebben verricht. Door nieuwe investeringen en erkenning van onze koning, commissaris van de koning en burgemeester is Spido klaar voor de toekomst.”

 

Investering in de toekomst

Met oog voor de bijzondere geschiedenis van de Rotterdamse rederij kijkt Spido ook graag vooruit. Om haar toekomst te waarborgen en in te spelen op het aantrekkende toerisme, heeft Spido de afgelopen zeven jaar flink geïnvesteerd in haar vloot en pontons. Zo hebben alle schepen nieuwe motoren en generatoren gekregen en is ruime aandacht besteed aan milieu en duurzaamheid, zoals zonnepanelen, LED verlichting en hergebruik van restwarmte. Ook is het tapijt in de salon van één van de schepen gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit zee.

 

100 jaar Spido

Dit jaar kreeg de rederij het Predicaat Koninklijk uit handen van de Commissaris van de Koning, de heer J. Smit . Deze bijzondere onderscheiding symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning naar de ontvanger. Eén van de voorwaarden is dat de ontvanger ten minste honderd jaar bestaat.

 

TER GELEGENHEID VAN HAAR HONDERDSTE
VERJAARDAG HEEFT SPIDO EEN PRACHTIG BOEK
UITGEBRACHT. OOK IS T/M SEPTEMBER 2020
EEN EXPOSITIE ROND DE REDERIJ TE ZIEN IN HET
MARITIEM MUSEUM.

 

Over Spido

Spido biedt het hele jaar door vanaf de voet van de Erasmusbrug rondvaarten, dagtochten en themacruises aan in Rotterdam. Rederij Spido is daarmee één van de grootste attracties van Rotterdam. In 1919 begon de rederij als vervoerder over water, en ging na de Tweede Wereldoorlog verder als rondvaartbedrijf. Inmiddels bestaat de vloot uit zes schepen.De rondvaart door de Rotterdamse wateren geeft het hele jaar door een prachtige indruk van de havens van Rotterdam. De route leidt onder andere langs Hotel New York, de Euromast en het SS Rotterdam. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken naar bijvoorbeeld de Tweede Maasvlakte of Willemstad en bedrijven en particuliere klanten kunnen exclusief voor zichzelf een schip huren en een diner en entertainment op maat boeken.


Overige informatie over Spido

Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam | 010 - 275 9999 | www.spido.nl | facebook.com/spidorotterdam | instagram.com/spidorotterdam

 

 

Uit de editie van

september 2019

Herfst