Restaurant Parkheuvel

Restaurant Parkheuvel

Restaurant Parkheuvel is het twee sterrenrestaurant van chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad. 

Long Lasting Lazy Lunch

Als er doordeweeks hard gewerkt wordt, is het des te belangrijker om in het weekend een moment van rust te pakken. Restaurant Parkheuvel begrijpt dit als geen ander en biedt daarom een verwenmiddag van het allerhoogste niveau. Want dat is de Long Lasting Lazy Lunch. Uitgebreid, maar dan ook echt uitgebreid lunchen met vrienden of familie. Aan lange, prachtig gedekte tafels met de beste flessen wijn. Vijf uur lang genieten van de signature dishes van sterrenchef Erik van Loo. Waar anders in Rotterdam kun je op zondag uitgebreid lunchen met prachtige gerechten zoals Anjou duif in de oven bereid met tuinbonen, taggiasche-olijven jus en een brewatte du Maroc en nagenieten met een heerlijk dessert. Na zo’n overheerlijke middag tussen 12.30 en 17.00 uur ben je weer helemaal opgeladen voor een nieuwe week.

Uitgebreid lunchen op dit niveau is zeer ongebruikelijk in het Rotterdamse, maar Restaurant Parkheuvel, het restaurant van Erik van Loo, wilde daar verandering in brengen. Het concept, voortgevloeid uit een ritueel van een vaste klant die op zondag uren vertoefde in het restaurant en dit gekscherend zijn Luxury Long Lasting Lunch noemde, bracht van Loo op een idee. ,,Zo’n uitgebreide lunchcultuur bestaat nog niet in Rotterdam en daar willen we verandering in gaan brengen. Want dat je doordeweeks geen tijd hebt om uitgebreid te lunchen is logisch, maar de zondag leent zich hier juist uitstekend voor,’’ aldus de sterrenchef.

De Long Lasting Lazy Lunch wordt aangeboden in vier- (€ 104,50), vijf- (€ 124,50) of achtgangen (€ 144,50)inclusief van tafelwater. Naast vlees- en visgerechten is het ook mogelijk om te kiezen voor vegetarische varianten. De gast kiest zelf het aantal gangen. Hierbij is ook een wijnarrangement mogelijk met de mooiste wijn-spijscombinaties. Elke gang wordt begeleid door een bijzonder glas wijn, vanaf € 7,50.  Liever bubbels? Uiteraard kan er ook champagne worden geschonken.

Zo nu en dan zal de Long Lasting Lazy Lunch een thema bevatten, zoals de Big Bottle Party waarbij Van Loo de sterren van de hemel kookte met andere bekende sterrenchefs uit binnen- en buitenland. Een middag met DJ Jules Deelder en live art van AAAfresh of een wijnmakersbrunch in het zuidelijkste puntje van Nederland. Maar gasten kunnen ook worden getrakteerd op een thema zoals wild of asperges. Houd de Facebookpagina in de gaten voor up-to-date thema lunches.

Erik en Juliën van Loo openen Foodshed in nieuwe Rotterdamse Foodhallen.

Een van de units in de Rotterdamse Foodhallen op de Kop van Zuid komt in handen van restaurant Parkheuvel. Onder de naam Foodshed wordt hier vanaf deze zomer streetfood geserveerd, betaalbaar straatvoer maar dan met de smaak van twee sterren. De gerechten komen allen uit het boek Rotterdams Straatvoer van Erik van Loo, de meester-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel. Verwacht gerechten als kreeftenworstjes op boterpuntjes, ravioli van linzen, een bonbon van rundvlees met aardappelsalade en pulled pork.Alle gerechten zijn bereid onder supervisie van Parkheuvel en worden dagelijks vers aangeleverd.

Het idee voor Foodshed dateert al van een aantal jaren geleden toen Erik van Loo tijdens een reis door Australië het concept bedacht. Zodra een van de initiatiefnemers achter de Foodhallen, een goed contact van Van Loo, hem over de plannen voor een Rotterdamse vestiging vertelde, sloot hij direct aan.

In Foodshed geen bestek of net gedekte tafels, alle fingerfood wordt met de hand gegeten. De stand beschikt over een counter met veertig krukken waaraan je kunt plaatsnemen en bij mooi weer is er het grote terras net bij de kraam waar je in de zon van je straatvoer kunt genieten.Voor een bijpassend glas wijn of champagne kun je bij de buren terecht, naast Foodshed bevinden zich namelijk zowel een wijn- als een champagnebar.

De Foodhallen opent in de zomer van 2018 en Foodshed is een van de vijftien standhouders die zich in het verbouwde Pakhuismeesteren vestigt.

Uit de editie van

juli 2018

Zomer