Oso Couture presenteert Jour&Nuit

Oso Couture presenteert Jour&Nuit

Oso Couture presenteert Jour&Nuit

Elegante capsulecollectie voor een hedendaagse garderobe

In het voorjaar van 2018 presenteert Oso Couture een smaakvolle capsulecollectie bestaande uit essentials die niet mogen ontbreken in de hedendaagse garderobe.

Een broekpak van fluweel, cocktail- en galajurken van pure zijde en diverse accessoires. Chique, exclusief en draagbaar. De stoffen, die Oso persoonlijk selecteert in Italië, zijn van hoge kwaliteit, hebben warme kleuren en vallen door het ambacht van Oso fraai om het lichaam. Naast fluweel en wol maakt Oso gebruik van geweven stoffen met grafische en romantische dessins en intarsia- borduursel.

De looks kunnen naar smaak worden gecomplementeerd met bijpassende accessoires. De collectie Jour&Nuit biedt losse kragen, manchetten met veren, handgemaakte vergulde oorhangers en speelse handtassen. Showstopper van de collectie is een bruidsjurk met een bovenlijf van fluweel een een jurk van zijde en voile, bewerkt met duizenden bloemen die de stof een 3D-beleving geven. Met bijpassende sluier en tiara ontworpen met fijne gouden blaadjes.

Over Oso Couture

Achmed Oso (Bene, 1979) groeit op in Syrië. Zijn moeder zorgt voor de twaalf kinderen en maakt aan huis handgemaakte couture voor dames. De appel valt niet ver van de boom want op zijn 14e heeft Oso een zomerbaan in een kledingatelier. Daar begint zijn passie voor de mode. Hij leert het modevak bij een Franse couturier in Syrië. In 2000 vestigt Oso zich in Nederland en studeert hij aan de Haagse Modevakschool. Vervolgens doet hij een studiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie en studeert hij af aan de Academie Artemis in Amsterdam en M. Müller & Sohn in het Duitse Düsseldorf. In 2008 waagt hij de sprong en opent hij een winkeltje in Oegstgeest. Twee jaar later start hij zijn eigen label Oso Couture en opent een grotere winkel met atelier aan de in Oegstgeest. Van daaruit verkoopt hij het merk Natan en werkt hij aan de verdere groei van zijn eigen merk Oso Couture.

 

Oso Couture
Terweeweg 60
Oestgeest
+31 (0)71 565 11 75
www.osocouture.nl

Uit de editie van

april 2018

Lente