NEW VINTAGE

NEW VINTAGE

NEW VINTAGE

Op het stoer, modern ingerichte “Timelodge” in Voorschoten vertelt Willem Kamerman dat hij 25 jaar in de ICT heeft gewerkt en in 2003 is begonnen met zijn grote passie; handgemaakte, mechanische horloges te produceren in Duitsland onder de naam Blancier. Een paar jaar geleden lanceerde hij het door hem in Zweden bedachte concept Björn Hendal Watches, wat inmiddels ook een wereldwijd succes is. Maar het meest geniet hij van de Blancier horloge seminars, een ontspannen dag met gelijkgestemden.

Betaalbare luxe

De klassieke horloges van Björn Hendal met plexiglas zijn geïnspireerd op de elegante chronograafhorloges uit de jaren 40 van de vorige eeuw. De uitgebreide collectie horloges heeft een grotere diameter dan de vintage horloges, vandaar dat ze ‘New Vintage’ worden genoemd. Het in 2014 gelanceerde horlogemerk Björn Hendal maakt deze betaalbare, luxe horloges en is een dochteronderneming van Blancier, dat al meer dan een decennia mechanische horloges maakt. De wijzerplaten zijn in staal, rose- en geelgoud verkrijgbaar en de horlogebanden zijn heel makkelijk te wisselen, zodat ze bij iedere outfit passen. Alleen al de verpakking van deze horloges, die voor jong en oud een Zweeds design sieraad zijn, is een cadeau op zich. Nieuwsgierig geworden? De horloges zijn bij verschillende lifestyle, concept stores en juweliers te vinden én natuurlijk via hun website.

Made by Yourself

Ben je net als Willem en partner Mats van Santen een horloge enthousiast? Dan is het door hun te geven horloge seminar ook echt wat voor jou. Een paar keer per jaar komt op zaterdag de Duitse meesterhorlogemaker Till Lottermann naar de Timelodge; een geweldige leerzame dag met gelijkgestemden. Je leert jouw mechanische Blancier horloge met Zwitsers uurwerk technisch kennen. Het binnenwerk demonteer je zelf en de bruggen voorzie je van ‘Perlage’, een versieringspatroon dat alleen gebruikt wordt in de ‘Haute Horlogerie’. Deze bruggen worden verguld en daarna monteer je jouw horloge weer. Je brengt de wijzerplaat plus de wijzers aan, kiest een band en eventuele extra’s. Na een ontspannende dag, met heerlijke lunch, neem je je Made by Myself horloge mee naar huis. En we kunnen je nu al vertellen dat dit jouw lievelings horloge wordt.

Speciaal voor jou

Speciaal voor de lezers van Brand New Magazine geeft Blancier 10% korting op het horloge seminar van € 890. Het horloge dat je aan het einde van de dag meekrijgt, heeft overigens een waarde van € 2.500. Meld je aan op www.horlogeseminar.nl en gebruik de code: BNew10

 

 

 

Blancier Timelodge Voorschoten
015 263 0 777
www.bjornhendal.com

Uit de editie van

april 2018

Lente