Nationaal monument wordt hotel

Nationaal monument wordt hotel

PESTANA AMSTERDAM RIVERSIDE OPENT IN AMSTERDAM

De Pestana Hotel Group opende deze week één van haar Collection Hotels in Amsterdam, het Pestana Amsterdam Riverside. Het luxe 5-sterrenhotel bevindt zich in een nationaal monument - het oude stadsarchief - op de Amsteldijk 67 en overziet daar de belangrijkste rivier van Amsterdam, de Amstel. De Portugese Pestana Hotel Group die het pand in 2014 kocht, renoveerde het volledig en gebruikte alle historische elementen van het gebouw om een unieke, comfortabele, luxe en warme omgeving te creëren. Pestana Amsterdam Riverside heeft 154 kamers en appartementen. Daarnaast heeft het een restaurant en een bar onder toezicht van de beroemde Nederlandse chef-kok Peter Lute, een monumentale balzaal, een eigen spa- en welness-centrum, verschillende vergaderzalen en een stadstuin met een monumentale boom waar gasten het hele jaar door kunnen genieten van een unieke historische en eigentijdse sfeer.

Sinds 1892 is het opmerkelijke monument waar het Pestana Amsterdam Riverside zich vestigt een echte blikvanger in De Pijp, de wijk die ook wel het 'Quartier Latin' van Amsterdam wordt genoemd. Het historische gebouw in Neo-renaissancestijl werd door de architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer-Amstel, waarna het Stadsarchief van Amsterdams zich er vestigde. Het gebouw dat inmiddels 125 jaar oud is, herbergt vele verhalen over Amsterdam. Deze opmerkelijke verhalen en herinneringen komen nu weer tot leven in het Pestana hotel.

Klokkentoren en voormalig stadsarchief

Het ontwerp voor de hoofdopzet van het hotel komt van Villanova architecten. Zij verdienden hun sporen reeds met vele restauratie- en hergebruikprojecten in Amsterdam en ontwierpen de transformatie van het monument, de aanbouw van uitnodigende glazen serres en de toevoeging van twee nieuwe gebouwen die qua stijl aansluiten bij de 19e - eeuwse omgeving en die de grandeur van het monument maximaal tot zijn recht laten komen. Studio Linse, een beroemde Nederlandse designstudio met een track record in hospitality-projecten is verantwoordelijk voor de vertaling van het totale concept in de kamers, de bar, het restaurant, de lobby en de rest van het hotel. Dit resulteerde in diverse ruimten met verschillende atmosferen. Of de gasten zich nu in de 'Klokkentoren' van het monumentale gebouw bevinden, in het voormalige stadsarchief of het gloednieuwe 'Diamantgebouw', het zal hen een uitzonderlijke en authentieke ervaring opleveren.

Kamers en appartementen

Het hotel heeft totaal 154 kamers en appartementen. De accommodatie beschikt over verschillende kamercategorieën, variërend van Deluxe, Executive naar Junior Suites en meerdere Signature Suites. Gasten kunnen ook een unieke presidentiële suite met 4 slaapkamers en een living van 88 vierkante meter boeken. Om de originele elementen van het gebouw in ere te houden, zijn de torenhoge plafonds met originele gestructureerde balken behouden, samen met de authentieke ramen van het monument geeft dit een bijzondere uitstraling. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 20 tot 207 vierkante meter. De appartementen in het moderne ‘River House’ bieden de perfecte oplossing voor mensen die het comfort van een hotel niet op willen geven, maar toch hun privacy willen behouden.

ARC. door Peter Lute

Pestana Amsterdam Riverside heeft een eigen bar en restaurant onder leiding van de bekende Nederlandse chef-kok Peter Lute. Het restaurant, genaamd ARC. by Lute, brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. Zowel het restaurant als de bar reflecteren een lichte, intieme en uitnodigende sfeer. ARC. is een plek om ontbijt, een kop koffie, een heerlijke maaltijd of drankje na te eten te nuttigen. Bereid je voor op een voortreffelijke keuken, versterkt door het gebruik van diverse kruiden.

Spa & Fitness Centre

Pestana Amsterdam Riverside biedt haar gasten een plek waar ze lichaam en geest in balans kunnen brengen en de dagelijkse spanningen van zich af kunnen laten glijden. Het spa - en fitnesscentrum in het hotel is 250 vierkante meter groot en heeft diverse behandelkamers, een sauna, een Turks bad, een overdekt zwembad en een goed uitgeruste fitnessruimte met Technogym-apparatuur. Vergader- en eventmogelijkheden Het hotel biedt niet alleen mooie kamers en openbare ruimtes, maar ook diverse flexibele ruimten voor vergaderingen of evenementen. In totaal is er ruim 400 vierkante meter aan vergaderzalen in meer dan tien verschillende multifunctionele ruimtes in het Monumentale gebouw én het Diamantgebouw voorhanden. De ruimten hebben allemaal natuurlijk daglicht en zijn uitgerust met de modernste technologie.

Over Pestana Hotel Group - 4 decennia expertise

In 1972 opende Manuel Pestana zijn allereerste hotel. Onder leiding van Dionísio Pestana, zijn zoon, CEO en eigenaar, groeide Pestana Hotel Group de afgelopen 45 jaar uit naar een hotelketen met vier verschillende hotelmerken en van 1 hotel naar 90 locaties in 15 landen. Pestana is hiermee de grootste internationale hotelgroep van Portugese oorsprong. De Pestana Hotel Group is een solide familiebedrijf dat zich toelegt op het aanbieden van unieke ervaringen aan hun gasten. Met de toewijding en de expertise van de eerste en tweede generatie Pestana bereidde de Pestana Hotel Group het portfolio de afgelopen 4 decennia uit. In 2015 sloot de hotelgroep een unieke en prestigieuze samenwerking met Cristiano Ronaldo. Dit resulteerde in Pestana CR7 Lifestyle hotels. De veelal gerestaureerde, emblematische gebouwen in combinatie met het premium serviceniveau zorgen ervoor dat sommige Pestana hotels de vermelding ‘Preferred Hotels & Resorts LVX Collection’ krijgen. Een onderscheid dat ervoor zorgt dat deze hotels tot de meest luxueuze hotels in de wereld behoren.

Over Pestana Collection Hotels

Onze luxe hotels zijn prachtig gelegen in paleizen en nationale monumenten en staan symbool voor het historische erfgoed van een land en een traditie die gastvrijheid en uitmuntendheid voorstaat. Ieder hotel is uniek en iconisch en vertegenwoordigt de passie voor het transformeren van monumentale gebouwen in uitzonderlijke hotels. Het Pestana Palace Lisboa Hotel & National Monument, het Pestana Vintage Porto Hotel & World Heritage Site, het Pestana Cidadela Cascais Pousada & Art District, het Pestana Palácio do Freixo Pousada & National Monument en het onlangs door gerenommeerde architecten verbouwde Pestana Amsterdam Riverside Hotel & National Monument staan synoniem voor tijdloos comfort, elegantie en luxe. Hierdoor krijgen onze gasten iedere keer weer een unieke ervaring mee. Monumentale entrées, plafonds voorzien van Fresco’s, gebruik van duurzaam hout, prachtige ruimtes met een tijdloze inrichting, kunstwerken, weelderige tuinen, de Pestana Collection Hotels zijn stuk voor stuk een prachtig werk in een uniek en tijdloos frame, een mooie harmonie tussen historisch en eigentijds. Meer dan alleen een service, staat luxe voor ons gelijk aan elegantie, aandacht voor ieder detail, persoonlijk voor iedere gast, die alleen op die manier op elk moment een eeuwigdurende ervaring ondergaat.

Over Preferred Hotels & Resorts LVX Collection

Pestana Amsterdam Riverside maakt deel uit van de Preferred Hotels & Resorts LVX Collection. Alle gasten van Pestana Amsterdam Riverside kunnen zich inschrijven voor het IPrefer Hotel rewards programma en in aanmerking komen voor cash-value Reward Certificates, de elite status of genieten van speciale voordelen zoals complimentary Internet tijdens een verblijf in één van de 600 hotels die zijn aangesloten bij Preferred Hotels en Resorts.

www.pestana.com

 

 

Uit de editie van

januari 2018

Winter