Living the Dream

Living the Dream

Voor het meisje dat niets met social media had, is Arielle Dannique (23) inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse Instagrammers en ‘living the dream’. Wij vroegen haar het hemd van haar lijf.

 

Geboren en getogen in Groningen -waar ze nog vaak is- woont Arielle Knol in Den Bosch samen met haar vriend en hond Rex. Na het afronden van het VWO op de internationale school, is ze gestart met de studie Human Resourse Management aan de Stenden Hogeschool Groningen en vorig jaar cum laude afgestudeerd. Overigens niet haar eerste keuze, want ze wilde tandarts worden.

 

The Story of an influencer

In haar derde jaar kwam Arielle in aanraking met Instagram, waar ze feitelijk op tegen was. Want waarom zou iedereen alles van je moeten weten en je willen volgen? Who cares? Bovendien had ze als kind geen leuke ervaring met msm gehad. Ze had er dus helemaal niets mee. Haar zusje daarentegen wel en zij heeft haar in de zomer van 2015 het zetje gegeven. Want als het haar niet zou bevallen, kon ze altijd nog haar account verwijderen. Ze keek eerst op de accounts van vrienden en grote bloggers en begon met foto’s van haarzelf te posten. Op haar eerste Insta-waardige post (met Vogue en een bakje fruit-yoghurt) kreeg ze super veel reacties. Daarna postte ze drie keer per dag, waarvan ze ook heel veel foto’s heeft verwijderd. Inmiddels post ze elke of om de dag.

 

Arielle bekeek welke foto’s het best werkte en maakte veel mond-op-mond reclame. Ze groeide best snel. “Dat was vroeger veel makkelijker dan nu, met het aangepaste algoritme, waar ik overigens strontziek van word”. Haar stijl is altijd hetzelfde geweest en ze is in de goede tijd begonnen, waardoor ze van Instagrammen, na haar studie, haar full-time job kon maken. Ze ging veel naar events en meetings, nu bijna niet meer. Het afgelopen jaar is ze ook veel in het buitenland geweest, vanwege persreizen. Haar blog startte ze toen ze 10.000 volgers had en merkt dat haar doelgroep het makkelijker vindt om fotootjes op Instagram te kijken dan door te klikken naar haar blog. Alleen de echt geïnteresseerden doen dit en sturen haar daar berichtjes over. Mensen lezen tegenwoordig helaas minder, dus haar blog is niet meer echt prioriteit, alleen voor samenwerkingen.

 

Meer Arielle Dannique

Wat is jouw advies voor jonge meiden die ook dit werk willen doen? “Maak vooral echt je studie af. Focus niet alleen op wat er nu is, maar denk ook aan je toekomst. Zorg ervoor dat je je papiertje achter de hand hebt, want die kan niemand je meer afpakken. En weet dat ‘Instagrammer’ heel veel werk kost, het is niet alleen maar een paar fotootjes plaatsten, maar keihard werken. En blijf bij je eigen stijl”.

 

Wat staat er de komende weken in je agenda? “Verschillende festivals, feesten, zelfs één evenement en in juli naar Curaçao”.

 

Wat staat er nog op je wishlist? “Eigenlijk heb ik alles al, wat ik wil. Ik, mijn familie en vriend zijn gezond, heb een super lieve hond, heb een mooie auto, woon in een huis en heb letterlijk alle spullen die een mens maar kan wensen. Wat zou ik meer moeten hebben?” Maar Arielle wil nog wel heel graag die grote Chanel tas. En naar New York, de reis die ze van haar vriend voor kerst heeft gekregen. Ze vindt vliegen eng, maar doet het wel, anders kom je nergens. En later een groter huis.

 

Arielle Dannique is 5 woorden? “Behulpzaam, verzorgend, betrokken, ambitieus, ik ga er altijd voor 100% voor. En niet te vergeten, ik ben een echt familiemens”.

 

Zonder welke beautyproduct kan je echt niet? “De Hoola bronzer van Benefit”.

 

Wat is je favoriete bestemming? “Italië: Milaan en Verona. Maar Marbella is ook heel leuk”.

 

Wat is jouw fashionstyle? “Jurken! Ik houd echt van jurken en tegenwoordig in de maxi stijl, heel leuk voor de zomer. En in de winter draag ik bijna altijd een rokje met een dikke panty. Of broeken, maar vind jurken en rokjes gewoon wat eleganter. Of in de avond een mooie broek met jasje of een mooi pak”.

 

Health: Arielle sport niet, maar beweegt wel veel omdat ze met haar hond loopt. “Ik vind sporten echt niet leuk!” Maar ze eet wel heel gezond; smoothies, salades en groenten. Ze is veel van de ovenschotels en eet zo min mogelijk vlees, is allergisch voor schelpdieren en vindt chocolade vies. Ze drinkt zo nu en dan wel alcohol, maar doet geen drugs, ook niet op festivals. “Mijn vader is arts en zou gewoon mijn benen breken, hahaha”.

 

Instagram: ArielleDannique

www.arielledannique.com

Uit de editie van

juli 2019

Zomer