Het ultieme beleven

Het ultieme beleven

Na jaren mede-eigenaar te zijn geweest van sterrenrestaurant Amarone opende Harrie eind vorig jaar zijn proeflokaal en delicatessenwinkel HARRIES wine & deli. Een modern ingerichte zaak met proeflokaal waar je gastvrij wordt ontvangen en de meest bijzondere en ambachtelijke topproducten proeft.

 

Delicatessenwinkel

De bevlogen Harrie is naast invloedrijke Nederlander in de wijnwereld van Winelife, ook nog eens SVH Meestergastheer en dat merk je als je in zijn Rotterdamse delicatessenwinkel bent. Hij wordt bijgestaan door vinoloog, liquorist en sommelier Annita ’t Hoen, die het perfecte gevoel voor het maken van spijs-drankcombinaties heeft. Naast de 200 soorten eerlijke topwijnen -allemaal met een eigen karakter- vind je hier vleeswaren van Brand & Levie van varkens die een goed leven hebben gehad en kaviaar van vissen die vrij zwemmen in stromend water. Maar ook de lekkerste visconserven uit Portugal, sake, bier en thee.

 

Smaakparels

Harrie adviseert voor de zomer een frisse, grassige, opwekkende Neteling geitenkaas van rauwe melk uit de Belgische Kempen. Deze kaas in pyramide vorm bedekt met zwarte as kan je in Nederland beperkt krijgen. De gezouten houtskool geeft het geitenkaasje een pittige smaak. Dit speciale kaasje is samengesteld door topleverancier Van Trigt en geitenboerderij Pollen uit België. Hij adviseert er een frisse, licht gekoelde Sauvignon Blanc bij. Witte wijn bevat minder tannine en gaat daarom beter bij zachte kazen. Rode wijn en port drink je bij harde kaassoorten, zoals oude Goudse. Loopt het water je nu ook in je mond? Naast het kopen van deze smaakparels kan je bij HARRIES wine & deli in het proeflokaal al vanaf twee personen genieten van een proeverij met vier verrassende wijnen en vier topkazen. Want proeven is tenslotte het ultieme beleven.

 

HARRIES wine & deli

Hoogstraat 63 A

3011 PH Rotterdam

Tel 010 341 74 22

www.harries-wine-deli.nl

Uit de editie van

juli 2019

Zomer