Hamburg

    HamburgHamburgHamburgHamburg

5 tips voor een bezoek aan Hamburg

Hamburg verovert de internationale stedenlijsten. Volgens de New York Post is de stad zelfs een van de topbestemmingen voor 2017 en de Lonely Planet plaatst Hamburg in de top tien van Europese reisbestemmingen. Waarom? Vanwege het uitgebreide culturele aanbod, het groen en de gastvrijheid van de Hamburgers. Belangrijke reden voor de toegenomen is de komst van de Elbphilharmonie, het nieuwe concertgebouw. Ook Hamburg verkennen? We hebben vijf activiteiten voor je uitgezocht.

1. Concert in de Elbphilharmonie
Breng een bezoek aan het nieuwe concertgebouw de Elbphilharmonie, ook wel ‘Elphi’ genoemd. Het  prachtige gebouw staat tussen Speicherstad en Hafencity en is ontworpen door het bureau Herzog & De Meuron, dat eerder onder meer de Tate Modern in Londen (2000) en het Olympisch stadion in Beijing (2008) ontwierp. De Elbphilharmonie biedt muziek voor alle leeftijden, zelfs voor de allerkleinsten van 0 tot 1 jaar.  Het muziekaanbod is breed en gevarieerd, van pop tot klassiek, van orkestmuziek tot jazz. Kijk voor meer informatie over concerten en tickets op www.elbphilharmonie.de/en. Een gratis bezoek aan het uitkijkplatform de Plaza mag ook zeker niet ontbreken. Het biedt een fenomenaal uitzicht over Hamburg en de rivier de Elbe.

2.  Cruisen door de Hamburgse haven
Stap aan boord van een Barkas en verken de bruisende haven van Hamburg, de op twee na grootste haven van Europa. Vaar van de cruiseterminal, het historische pakhuizencomplex Speicherstadt of de 700 meter lange drijvende pier genaamd de Landungsbrücke naar de moderne containerhaven. Onderweg passeren indrukwekkende cruiseschepen, sleepboten en gigantische containerschepen.

3. Groensnuiven
Wissel een bezoek aan de binnenstad af met een kijkje in het stadspark Planten un Blomen. Het groene hart van Hamburg! Het park bestaat maar liefst uit 45 hectare met allerlei thematuinen, zoals de botanische tuin, de apothekerstuin, de rozentuin, verschillende Japanse tuinen en een prachtig tropisch gedeelte, het tropenhaus. In het park zijn genoeg mogelijkheden om wat te drinken en te ontspannen.

4. Stadhuis
Ga eens langs de Hamburg Town Hall, een indrukwekkend gebouw met maar liefst 647 kamers. De voorgevel is  rijk versierd met 20 standbeelden van allerlei Duitse keizers. De ontvangstruimte wordt gesteund door 16 pilaren van zandsteen met 68 portretten van belangrijke Hamburgers. Ook de enorme kunstwerken in de Grand Ballroom mag je niet overslaan.

5. Stadstrand
Ga voor zand - en hopelijk zon - naar de Hamburgse wijk Oevelgönne om heerlijk te relaxen op het Elbstrand. Wandel over het kilometerslange witte zandstrand of neem een handdoek mee en geniet van het uitzicht over de rivier de Elbe en bekijk de containerschepen op weg naar de haven. Kies voor een picknick op het strand of bezoek één van de vele restaurants. Het Elbstrand is te bereiken per veerboot: lijn 62 in de richting van Neumühlen. De veerboot vertrekt iedere 15 minuten. Ook op het Alster-meer valt veel te beleven: van zeilen en kanoën tot waterfietsen en meevaren op een rondvaartboot.

Uit de editie van

oktober 2017

Herfst