'Een huis moet net als een jas perfect passen’

'Een huis moet net als een jas perfect passen’

Toeval bestaat niet zegt de eigenaresse van deze prachtige woning.

Ze wandelt de showroom van haar favoriete ontwerpbureau binnen met Pinterest-foto’s die precies laten zien wat ze wil. Wat blijkt? Het gaat om beelden van een project uit het vorige Stijlvol Wonen-boek. Ingericht door dezelfde ontwerpsters. Het is duidelijk de stijl van Anneke Blaauw van Sober&Sjiek. De stijl sluit helemaal aan bij de smaak van het jonge koppel.

 

Alles wat je ziet is nieuw: van de woning zelf tot de meubels. Het was niet makkelijk om ziel in het interieur te brengen en de indeling perfect te krijgen. ‘Een huis moet net als een jas perfect passen’, vindt Anneke. ‘Zo was de leefkeuken erg belangrijk voor de bewoners, deze vormt het hart van de woning, maar de echte uitdaging was de woonkamer. Die is erg groot, daarom hebben we overal eilanden in het interieur gecreëerd. Er is een zithoek, eethoek, een bar, een loungehoek… toch vormt alles een geheel in de riante, open leefruimte. De zitbank lijkt wel een puzzel, met de ruggen tegen elkaar. Aan de ene kant kijk je tv, aan de andere kant kun je rustig met een glas wijn bij de haard zitten. Zo ontstaat er toch intimiteit.

Kleur is de grote sfeerbepaler. Anneke ‘De kleurkeuze is het begin en voor mij het allerbelangrijkste in een interieur.’ Als de kleuren niet kloppen, dan klopt je interieur niet. Een grijsgroen, Corno van Carte Colori, nam ik als leidraad voor de gietvloer en zelfs de gevel. Op de bovenverdieping kozen we warme wit tinten, aangevuld met mooie, lichte pastels. ‘Geen kleuren die schreeuwen dus’. Anneke gebruikt veel non-kleuren, vergrijsde tinten. De unieke manier waarop zij met ton sur ton speelt, geeft het interieur karakter en rust. Haar geheim zit in het rijke materiaalgebruik. Zo is de haard bekleed met leer, maar wel in dezelfde kleur als de muren. De naam Sober&Sjiek vat onze aanpak eigenlijk goed samen. De spanning ontstaat door chique materialen zoals visgraat parket, mooie gordijnstoffen, bont, behang te combineren met robuuste, sobere elementen zoals staal, beton en kurk.

 

Sober & Sjiek | Slotsedijk 199 | 3161 PG Rhoon | www.soberensjiek.nl

 

 

Uit de editie van

september 2019

Herfst