Een goed lichtplan

Een goed lichtplan

Een goed lichtplan haalt het beste in een ruimte naar boven. Kantoor, horecagelegenheid of woning, het maakt niet uit, een goed lichtplan kan de ruimte beter in balans brengen. De spanning tussen schaduw en licht laat de ruimte tot leven komen, de pluspunten accentueren en de minpunten wat afzwakken. Sfeer wordt gecreëerd door het toevoegen van beide elementen.

Vanuit ons kantoor op de Maaskade adviseren we architecten en opdrachtgevers bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Vanaf bouwtekening gaan de we ruimte visualiseren en indelen. Meedenken met de architectuur en inrichting, alle elementen moeten elkaar versterken, alleen dan kun je het beste uit een pand halen. Zoeken naar creatieve oplossingen, met standaard of maatwerkarmaturen. Er is zoveel meer mogelijk met licht dan opdrachtgevers denken. Het begint met een goede basisverlichting, die mag van ons zo minimalistisch mogelijk zijn. We gebruiken de verschillende vlakken van de ruimte, dus ook wanden en vloer, niet alleen het plafond. Door het licht vanuit verschillende richtingen te laten komen ontstaat er dynamiek en spanning in de ruimte, en dat is wat een ruimte aantrekkelijk maakt. Doordat we de basis minimalistisch houden kunnen we een aantal eyecatchers toepassen die dan ook echt de aandacht krijgen die ze verdienen.

In onze ontwerpen staan de wensen van de opdrachtgever voorop. We ontwerpen een ruimte voor hem of haar, dus het is van belang dat hij of zij zich straks prettig voelt in de ruimte. Belangrijke uitgangspunten bij het ontstaan van een ontwerp zijn onder andere de functie van de ruimte, maar ook stijl en bouwkundige aspecten. De meest ideale situatie is wanneer we in een vroeg stadium bij het project betrokken raken, zodat we voordat de bouw of renovatie start de juiste posities van de lichtpunten kunnen bepalen en eventueel benodigde bouwkundige voorzieningen kunnen treffen.

We werken met mooie merken zoals Kreon, Modular en Delta Light, maar ook decoratieve merken als Flos en Vibia. Uitgebreide, mooie en kwalitatief goede merken met een al even mooie productrange. Naar de standaard collecties maken we ook graag maatwerkoplossingen, creëren we dingen die niet in de boeken staan. Denken in licht en dit vervolgens omzetten naar een concreet plan, dat vinden we een uitdaging. Spannende, dynamische lichtontwerpen maken, passend bij de wens van de opdrachtgever. Meedenken met de architectuur en inrichting, kijken hoe deze elementen elkaar kunnen versterken. Streven naar perfectie in diverse toepassingen, in diverse prijsklassen. In overleg met de opdrachtgever en (interieur)architect het beste in een ruimte naar boven halen. Een uitdaging zien in ieder project en van ieder project een uitdaging maken, elke keer weer.

Lichtadvies 010
Maaskade 148A
3071 NN Rotterdam
010 - 213 44 71
Info@Lichtadvies010.nl

Uit de editie van

juli 2018

Zomer