De kraan die echt ALLES kan

De kraan die echt ALLES kan

Quooker

 Wie kent Quooker niet? Die kraan waar koud, warm én gekookt water, dus super snel een kop thee of water voor de pasta, uitkomt. En ook nog eens simpel te bedienen. Deze kraan bespaart tijd, water, energie en ruimte en is bovendien de veiligste keuze voor kokend water in de keuken.

De CUBE

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, heeft Quooker een nieuwe toevoeging: de CUBE. Daarmee komt er ook koel bruisend en gefilterd water uit diezelfde kraan. Dus echt alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. Je kan nu ook genieten van een glas gezuiverd water en de lekkerste home made limonade en cocktails met bruiswater maken. Deze innovatie is ook nog eens handig en bovendien goed voor het milieu, want je hoeft nooit meer flessen water in huis te halen.

De CUBE bestel je met één van de kokendwaterkranen en -reservoirs naar keuze. Zo krijg je een systeem volledig naar wens en je kan zelfs een zeepdispenser in de kleur van de kraan bestellen. De Quooker CUBE komt onderin het keukenkastje te staan, naast het kokendwaterreservoir. Er zit een filter in, dat het water even goed zuivert, als het water dat in flessen uit de winkel komt. Aan het reservoir zit een CO₂-cilinder, die goed is voor 70 liter koel bruiswater.

Veilig en besparen

Kokend water tappen, terwijl je bruisend water bedoelde, is niet mogelijk. Om bruisend water te krijgen, druk en draai je één keer aan de bedieningsknop. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Als je de draaiknop iets langer vasthoudt en dan draait komt er gefilterd water uit de kraan. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost namelijk evenveel energie en met maar 16W stand by-verlies is de CUBE ook nog eens zuinig. En drink je veel mineraalwater? Dan ben je ook nog eens goedkoper uit. Je bespaart als je als gezin acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week drinkt zelfs meer dan € 200 per jaar.

Meer Quooker

In 1987 liet het Nederlandse Quooker de wereld kennismaken met de allereerste kokend waterkraan. Het bedrijf wordt geleid door Niels en Walter Peteri, zonen van uitvinder Henri Peteri, en is gevestigd in Ridderkerk. Hier werken dagelijks 300 mensen aan de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop. Inmiddels zijn ze gevestigd in een groot deel van Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds de uitvinding van het eerste model werken ze voortdurend aan innovaties en heeft het bedrijf inmiddels meer dan 40 octrooien. In 2017 wonnen ze de Dutch Design Award voor de Quooker Flex, een kraan met uittrekslang. En goed om te weten dat de COMBI(+) kokendwaterreservoirs gewaardeerd zijn met energielabel A.

 

Quooker.nl                        

Facebook.com/Quooker                             

Twitter.com/Quooker

Uit de editie van

maart 2019

Lente