Couture For Your Hands

Couture For Your Hands

De gepassioneerde en inspirerende Ierse glove queen, Paula Rowan, vertelt ons tijdens haar bezoek aan Rotterdam alles over haar handschoenen. Naast winkels in Milaan, Londen, Oslo en New York zijn haar geweldige ‘little works of art’ als enige verkooppunt in de BeNeLux bij Lianne Tio Luxury te koop.

 

The Story of the glove queen

Paula wist van jongs af aan dat ze iets creatiefs wilde gaan doen. Dus als ze eenmaal haar universitaire diploma had, kon ze alle kanten op. De studie (History & Classics) aan de Universiteit van Dublin verbrede haar visie. Daar leerde ze ook schrijven en ze weet zeker dat ze ooit nog eens een boek over de geschiedenis van handschoenen gaat schrijven. Paula wist al snel dat ze haar eigen design business wilde runnen. Nadat ze haar diploma had behaald, begon ze aan een opleiding in interieurontwerp en hielp haar broer in zijn luxe, lederen handtassenwinkel in de Westbury Mall. Al snel ging ze ook inkopen, waardoor ze leerde om goede materialen en vakmanschap te waarderen. In 2006 nam ze de winkel van haar broer over.

 

Om te overleven besefte ze al snel dat ze een ander assortiment nodig zou hebben. Hand couture was altijd al een ondergeschoven kindje geweest. Er bestaan slechts 11 andere glove designers in de wereld, maar zij maken meer traditionele handschoenen. Door Paula's kennis van leer, gekoppeld aan haar achtergrond in design, vroeg ze zich af: "Waarom zou ik niet mijn eigen leren handschoenen ontwerpen? We praten met onze handen, we eten met onze handen, we raken aan met onze handen en ze zijn sensueel: we have to celebrate our hands”. Niemand deed nog iets interessants én couture voor onze handen, zoals voor onze voeten. En twee jaar later lanceerde ze haar eigen handschoenencollectie. Meer dan twintig jaar later, bleek dit een zeer goede zet te zijn geweest. “When you do it ‘cause you believe it, when you’re doing it for the right reasons, the integrity comes at.”

 

Famous

Inmiddels hebben haar handschoenen de covers van Vogue, Grazia, Vanity Fair en Elle gesierd. Bovendien completeren ze ook de outfits van celebraties zoals Madonna, Kate Moss (I love her), Chloe Sevigny, Helen Mirren en Julianne Moore. Maar ook Ron Wood van de Rolling Stones en Richard E. Grant dragen haar gloves. Zoals je op haar Instagram kan zien, heeft Kendall Jenner haar gloves ook ontdekt. Zelfs Chanel kopieert haar avantgardistische handschoenen.

 

The Gloves

“Handmade bij adults, worn bij grown ups”. Paula’s handschoenen worden op traditionele wijze in Italië handgemaakt van alleen het beste, gecertificeerde lamsleer en alleen door vakmensen, die al jaren met leer werken. De super zachte handschoenen passen allemaal zo perfect door de manier waarop ze zijn gesneden, bewerkt en er worden geen chemicaliën gebruikt. De binnenkant is bekleed met kasjmier, zijde, Scandinavisch cruelty-free gecertificeerd bont of niets. Ze gaan als het ware als een tweede huid om je handen zitten en passen zich aan, vandaar dat je ze ook niet mag uitlenen. Alle accessoires op de handschoenen zoals de strik en de bontkraag hebben een speciale reden en daar kunnen ze je bij Lianne Tio Luxury alles over vertellen.

 

De handschoenen houden je niet alleen warm, maar elk ontwerp vertelt zijn eigen verhaal. Sommigen zijn geïnspireerd door de natuur, kunst, catwalk, architectuur, literatuur, magazines en zelfs door de chef muts uit de film Ratatouille.

 

Pure perfectie

Elk jaar brengt Paula 40 verschillende modellen uit, waarvan een aantal in de collectie wordt opgenomen. Die bestaat inmiddels uit meer dan 80 designs -met vingers, zonder vingers, met sleeves, met details, of de klassieke handschoen voor zowel mannen als vrouwen- en in 25 verschillende kleuren. Sommigen zijn gevoerd, ongevoerd, anderen zijn gedurfd en eigentijds én op meerdere manieren te dragen. Maar elk paar handschoenen toont een nauwgezette toewijding aan perfectie, details en is gemaakt van alleen het beste Italiaanse leer. Daarnaast zijn ze genaamd naar mensen in haar leven, zoals de Helen (Helen Mirren), de Danielle (een vrouw die in haar winkel werkte), sommige boyfriends, haar familie en het Ierse Rugby team. “Mijn favoriet is de Molly die in augustus in de winkel ligt, genaamd naar de dochter van een vriendin. Oh ja en de Zoe, een klassieke lange handschoen, kijk maar”. En Paula laat ons alle manieren zien waarop je deze geweldige handschoen kunt dragen.   

 

Paula Rowan

www.paularowan.com

Instagram PaulaRowanGloves

Lianne Tio Luxury

Weena-Zuid 142-144, Rotterdam

Tel 010 4049602

www.liannetioluxury.com

 

 

 

Uit de editie van

juli 2019

Zomer