Chez Jan wint 2 prijzen tijdens hotdogverkiezing Horecava

Chez Jan wint 2 prijzen tijdens hotdogverkiezing Horecava

French Dog valt dubbel in de prijzen met de Lekkerste Hotdog van Nederland

Tijdens de allereerste hotdogwedstrijd op de Horecava 2018 is foodtruckconcept Chez Jan uit Rotterdam meteen dubbel in de prijzen gevallen. De French Dog, bedacht en gemaakt door Juanita Hoepel, behaalde de eerste sponsorprijs én de tweede vakjuryprijs tijdens de wedstrijd van de Lekkerste Hotdog van Nederland. De vakwedstrijd is een initiatief van stichting Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met de Hanos. Deze wedstrijden worden sinds 1984 tijdens de Horecava georganiseerd. Naast Juanita telde de finale van de vakwedstrijd nog zes andere deelnemers. De French Dog werd door de jury beoordeeld als verrassende smaakmaker die tot stand kwam door de verfijnde combinatie van ingrediënten.

Hotdogwedstrijd

De wedstrijd Lekkerste Hotdog van Nederland werd dit jaar voor de eerste keer gelanceerd op de Horecava als onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden. De Lekkerste Wedstrijden vinden sinds 1984 plaats tijdens de Horecava. De hotdogwedstrijd was speciaal bedacht voor professionele bedenkers en makers van hotdogs, werkzaam bij hotdogs specifieke zaken. De zeven genomineerden moesten live op het podium binnen acht minuten vijf identieke creaties maken van hun favoriete hotdog. Deze werden vervolgens door de vakjury, bestaande uit Jean Paul Schaddé van Dooren, Marijke Buijs en Dennis van Asselt, geproefd en beoordeeld. Er werd door de jury gelet op smaakbeleving, creativiteit, uitstraling, inkoopprijs, eetbaarheid en samenstelling. Extra punten werden gegeven voor het unieke en spraakmakend karakter van de hotdog. De French Dog van Juanita kreeg in de finale de eerste sponsorprijs én werd verkozen tot de tweede plek door de vakjury. De New Dehli van Bas Wigant won de eerste plaats en de Thriller van San de Zeeuw werd derde in de wedstrijd.

French Dog

Vol liefde en passie spreekt Juanita Hoepel - overigens de enige vrouwelijke deelnemer - over haar favoriet: de French Dog. “Het is een hele mooie smaakcombinatie. Deze hotdog is geen fast food, maar fine fast food; een stuk verfijnder dan een standaard hotdog.” De runderworst komt van Brandt & Levie uit Amsterdam. Deze wordt geserveerd met truffelmayonaise en bladspinazie. Het broodje is ontwikkeld door Jordi van Jordi’s Bakery Rotterdam. “Door de verfijnde neutrale smaak van het broodje, wordt de worstsmaak gecomplimenteerd. De French Dog wordt afgetopt met gebakken champions en – verrassend – groente chips.

Over Chez Jan

Chez Jan, opgericht in april 2017, is een initiatief van Marcel van den Ouden en Juanita Hoepel. Met hun strakblauwe foodtruck annex rollende bistro reist hun bevlogen team door heel Nederland en België om corporate events, festivals, bruiloften, borrels, openingen en andere events van hotdogs te voorzien. In samenwerking met worstenmakers Brandt & Levie, de broodbakkers van Jordy’s Bakery en versproducten van De Westlandse Tuin creëren ze zes ‘signature’ hotdogs, te weten de Classic, Le Baron, de Formidable, de French Dog, de Plain Jane en Le Petite. Allemaal zonder poeha en met respect voor zowel dier als omgeving bereid en geserveerd door dames in hun kenmerkende leren jasjes van Goosecraft en met de zeemanspetten op. Vanaf 1 februari 2018 komt er een zusje bij, dan gaat Chez Jan ook met een vintage foodtruck Citroen HY uit 1978 de weg op.

www.chezjan.nl

www.facebook.com/chezjan.nl

www.instagram.com/chezjan.nl

06-54745381

Uit de editie van

januari 2018

Winter