Zambia: Ruig en onontgonnen!

Zambia: Ruig en onontgonnen!

Zambia

Zambia is een relatief onbekende, maar prachtige safaribestemming, waar u geniet van ongerepte gebieden waar massatoerisme nog geen greep op heeft gekregen. Hier deelt u de natuur nog hoofdzakelijk met wilde dieren! De drie grootste rivieren in het land, de Luangwa, Kafue en Zambezi rivier, vormen de levensaders van haar meest bekende nationale parken; South Luangwa, Kafue en Lower Zambezi.

Jambo Safari Club, dé Zambia autoriteit, biedt unieke reizen naar dit unieke land.  

Naast afwisselende landschappen en een indrukwekkende diversiteit in wilde dieren biedt Zambia ook zeer gevarieerde safari-activiteiten. Gamedrives, waarbij u in een open 4x4 safarivoertuig op zoek gaat naar wilde dieren, kunt u afwisselen met andere manieren om de natuur te beleven. De Kafue en Zambezi rivier nodigen uit voor een bootsafari, waarbij u op een ontspannen manier geniet van nijlpaarden, vogels en een lunch aan boord of van een fraaie zonsondergang tijdens een sundowner! De smalle zijrivieren en kanaaltjes van de Zambezi rivier bieden uitstekende mogelijkheden voor een avontuurlijke kanosafari, waarbij u in rustig tempo en onder begeleiding van een gids langs de oevers peddelt, terwijl u scherp in de gaten wordt gehouden door krokodillen. Het lage perspectief vanuit de kano geeft een heel andere dimensie! In Zambia ligt bovendien de oorsprong van de hedendaagse wandelsafari. Ontdek de natuur te voet en ontdek dat al uw zintuigen op scherp worden gezet! Een wandelsafari draait in basis niet om het afleggen van afstanden, maar om het zien van kleine details, waarbij de kans dat een wild dier uw pad kruist niet is uitgesloten!

BAKERMAT

Een wandelsafari biedt een welkome afwisseling tijdens een safari. Te voet ervaart u de natuur namelijk op een heel andere manier. In South Luangwa ligt de bakermat van de hedendaagse wandelsafari.

In de vroege ochtend, wanneer de temperatuur nog niet zo hoog is, wandelt u onder begeleiding van een deskundige gids en een bewapende scout langs de oevers van de Luangwa rivier, over vlaktes of in de schaduw van eeuwenoude bomen. Al uw zintuigen staan op scherp! Uw gids wijst u op sporen in het zand. Zijn het pootafdrukken van een leeuw, een hyena of toch een luipaard? Plots klinkt vanuit een boom het waarschuwende geblaf van een baviaan. Verbaasd kijkt u op in de richting van het geluid. Uw gids heeft de baviaan allang gespot.Hij kent de signalen in de natuur als de beste en heeft reeds ontdekt waar het roofdier zich schuilhoudt!

Wandelsafari’s variëren in tijdsduur, voor fervente liefhebbers bestaat zelfs de mogelijkheid om van camp naar camp te lopen. Na een aantal uur wandelen biedt uw camp een fijne ontspanningsplek. Ook hier hoeft u zich niet te vervelen; de camps zijn meestal niet omheind, waardoor het spektakel zich soms letterlijk voor de deur afspeelt!

In Livingstone, op de grens met Zimbabwe, vindt u ook nog de wereldberoemde Victoria watervallen. De Zambezirivier stort hier over een breedte van circa 1.700 meter van maar liefst 110 meter naar beneden! In een van de fijne lodges stroomopwaarts langs de rivier kunt u uw reis door Zambia comfortabel beginnen of eindigen.

 

 

 

 

Jambo Safari Club
020-2012740
www.jambo.nl

Uit de editie van

maart 2019

Lente