Liefde voor de bewoners

Liefde voor de bewoners

Huize ten Donk

Als het niet meer mogelijk is dat je senior geliefden thuis blijven wonen, is het fijn om te weten dat ze bij Huize ten Donk in Hillegersberg (Rotterdam) en Huize Dijckwegh in Naaldwijk met liefde en respect worden behandeld. Deze zorgvilla’s zijn een warm en hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis.

Het grote verschil

Het professionele team van zorgteamleden biedt in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening. Huize ten Donk ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp waardoor winkelen en koffie drinken voor de bewoners dagelijkse praktijk zijn. Directrice Vera Vrolijk vindt de puurheid van de bewoners het mooiste van haar werk. Ze vertelt dat beide particuliere zorgvilla’s levensloopbestendig wonen bieden; dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden, van lichte huishoudelijke hulp tot aan intensieve verpleging.

Vera: “Mooi om tijdens rondleidingen te horen dat mensen via via gehoord hebben dat ons zorgteam ontspannen en vrolijk met de bewoners omgaat en hun bereidwilligheid en warmte hier het grootste verschil maken. Zoals met Valentijn kregen de bewoners een rode roos, die ze aan elkaar doorgaven en dat was ontroerend om te zien.”

De bewoners op de eerste plaats

Bij beide zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. Vijf dagen per week vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals bewegen, kunstklas en muzieksessies. De komende maanden staan er ook weer verschillende externe activiteiten op de agenda. In Hillegersberg rondleiding in het Mauritshuis, een rondvaart over de Bergse plassen en natuurlijk heerlijk met de golfkar dagelijks op pad. En in Naaldwijk uitjes met de rolrups naar het strand en een rondvaart door het Westland. Het team eet elke maaltijd gezellig met de bewoners mee en ook de familie mag gewoon aanschuiven. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle dieetwensen. Je voelt dat zorg, met liefde voor de bewoners, hier de drijfveer is.

Huize ten Donk
Molenlaan 351
Rotterdam
010 333 74 74
www.huizedijckwegh.nl

Uit de editie van

maart 2019

Lente