Cotazur by Rosso

    Cotazur by RossoCotazur by Rosso

Cotazur

Vlak achter de Boerengat jachthaven in Rotterdam waan je je in Zuid-Frankrijk. Zodra je deze nieuwe Kralingse hotspot binnenloopt, voel je je meteen thuis; het heeft een ontspannen sfeer, is laagdrempelig maar wel stijlvol.

Mediterraan & modern

Na 12 jaar Rosso vond Hans Veerman het tijd voor eens wat anders. En gelukkig voor ons heeft hij sinds begin dit jaar Cotazur geopend. Een gezellig restaurant waar je van lunch tot diner, en alles er tussenin, van harte welkom bent. Of met een glas mooie wijn genieten op het zonnige terras. De oude, bekende kroeg van Rotterdam, Boerengat, heeft door Wiesa Styling een complete metamorfose ondergaan. Maar de authenticiteit van het pand én de bar zijn behouden. Het moderne, industriële interieur wordt afgewisseld met mediterrane kleuren zoals de groene en blauwe fluwelen stoelen, waarop je uren kan tafelen. Naast de open keuken voor de warme gerechten, staat er middenin het restaurant een kookeiland waar de koude voorgerechten en desserts worden bereid. Zo heb je van iedere plek in het restaurant zicht op een keuken.

Befaamde gerechten

De lekkerste gerechten van Nederlandse bodem of uit de Noordzee van chef kok Lars Litz staan ook bij Cotazur op de kaart. Heerlijke Franse bistro gerechten in een modern jasje zoals de befaamde truffelsoep, bouillabaisse en steak tartare. Vind je het moeilijk om te kiezen, ga dan voor de dagelijks wisselende proeverij van Lars, bestaande uit vier gerechtjes. Hans: “Zo gaaf om te zien dat we vanaf de opening een mengeling van studenten, zakelijke gasten en stelletjes mogen ontvangen. Vanwege de goede sfeer en de ‘all day’ kaart voelt iedereen zich hier thuis. Het is ook prettig voor de gasten dat we het vertrouwde team van Rosso gewoon hebben meegenomen”. Als je nog niet bij ‘Cot’ bent langs geweest, snel even doen, want dan weet je wat we bedoelen.

Cotazur by Rosso
Oostzeedijk 272
Rotterdam
010 2250705
www.cotazur.nl

Uit de editie van

maart 2019

Lente