Comma SS19 Trends

Comma SS19 Trends

SS19 TRENDS

Nonchalant en elegant, licht en sportief - in de zomer moet de mode aan uiteenlopende eisen voldoen. Voor- jaar/zomer 2019 lopen bij comma drie belangrijke thema’s als een rode draad doorheen de collectie. Onder het motto Calm Colours wordt met snoepkleuren, sorbettinten en een shot wit ingezet op een rustig, ingetogen kleurenpalet, zowel bij de aanvullende items als de hoofdcollectie. Bij het thema Cool Down draait het om silhouetten en pasvormen met een relaxte look en feel. Inspire Me staat in het teken van individualiteit, diversiteit en veelzijdigheid. Zo zien we invloeden uit de popart, de streetwear en de glamourscene, maar ook uit het wilde westen en Afrika, de actuele trend hot spot. Van zeer vrouwelijk tot heel sportief of een mix van beide, het kan allemaal. Be individual!

SILHOUETTEN

Lange blazers met een relaxte pasvorm, jacks uit imitatieleer en fancy jasjes met korte franjes en gestructureerde oppervlakken worden gecombineerd met skinny, wijde en paperbag-broeken, trainingsbroeken en broeken met sigarettenpijpen. Een fijn alternatief voor extreem warme dagen: de nieuwe, modieuze roksilhouetten en jurken met midi-lengte.

LOOK

Voor een interessant contrast combineren we vrouwelijke looks met sportieve details. Met een keur aan combinatiemogelijkheden kan de outfit perfect worden afgestemd op de eigen wensen en stijl.

DETAILS

Details zijn en blijven bij comma zeer belangrijk. In de zomer van 2019 staat alles in het teken van glanzende materialen, coatings en decoraties met pailletten en sierstenen. Daarnaast zien we ook sportieve streepdessins en etnische elementen. 

PRINTS, MOTIEVEN EN MATERIALEN

In de comma-collectie voor zomer 2019 zien we invloeden uit de kunst, bloemendessins en motieven uit fauna en flora naast grafische, minimalistische en etnische patronen, strepen en intarsia. De prints en patronen worden op geraffineerde wijze met elkaar gemixt en gematcht. In aansluiting daarop is gekozen voor zachte, soepel vallende natuurlijke materialen als linnen en zijde, evenals lurex, tencel, denim en ragfijn kant. 

BREISELS

Zacht bandjesgaren, fijne viscose mengsels en linnen met meerkleurige strepen, zwart-witpatronen en intarsia - ook voor de komende zomer nemen breisels een belangrijke plek in binnen de comma-collectie.

KLEUREN

Het kleurenpalet reikt van blush, strawberry en verschillende blauwtinten tot aan mint, geel en krachtige sunset-nuances. Neutrale tinten als lei, taupe, zwart en wit onderstrepen de elegante look.

Uit de editie van

maart 2019

Lente