Clinic63 Lipofilling

Clinic63 Lipofilling

Wat is Lipofilling?

Lipofilling is een vettransplantie techniek die voor het eerst in 1893 werd toegepast. De techniek is in de loop der tijd verder ontwikkeld en wordt nu veelvuldig gebruikt in de cosmetische chirurgie. In de loop van de jaren is lipofilling een belangrijke behandelmethode geworden in de hedendaagse cosmetische geneeskunde. Lipofilling is een behandeling waarbij lichaamseigen vet van een donor gebied wordt getransplanteerd naar een gewenst gebied van het lichaam. Vaak wordt vetweefsel van gebieden zoals de heup, benen of buik gebruikt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet is de behandelmethode zeer veilig.

 

Waarom Lipofilling?

Naarmate men ouder wordt kan het volume in het gezicht of andere lichaamsdelen minder worden. Dit proces is voor ieder individu geheel verschillend. Door het volume verlies kunnen rimpels ontsaan, de huid slap worden of de structuur van de huid minder worden. Bijna iedereen is bekend met reguliere fillers op basis van hyaluronzuur. Een uitstekend alternatief voor synthethische fillers met hyaluronzuur is een lipofilling. Veel voorkomende problemen bij het ouder worden zijn ingevallen wangen, diepe huidrimpels, plattere billen en slappe of asymmetrische borsten. Ook kan de behandeling zorgen voor bijvoorbeeld volume herstel, een correctie van de neus, verminderde littekenvorming, een verbeterde kwaliteit van de huid, herstellen van symmetrie en een verhoogde elasticiteit van de huid. Lipofilling is een goede en unieke methode om met lichaamseigen vet de contouren te verbeteren. Deze manier van opvullen is zeer veilig waarbij kans op afstoting of reacties geminimaliseerd is.

 

Voordelen

Bij lipofilling worden vetcellen geoogst die met een speciaal filtersysteem kunnen worden verkleind naar dunner en fijner vet dat gebruikt kan worden om kleinere rimpels te behandelen. Vetcellen die teruggeplaatst worden in het gelaat of zelfs op andere plaatsen in het lichaam kunnen tot wel meer dan 10 jaar effectief zijn, waar een reguliere filler vaak haar volume verliest na 1 tot anderhalf jaar. Tevens is het zo dat erbij liposuctie (het weghalen van vetcellen) naast vetcellen ook zogenaamde stamcellen meekomen. Hierdoor geeft lipofilling een versoepeling van het weefsel bij bijvoorbeeld littekens, trauma, brandwonden of na bestraling. Zo is een lipofilling kosteneffectief en een veiligere en betere manier om volumeverlies te behandelen.

 

 

Moet er veel vet weg om een gewenst resultaat te bereiken?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is lipofilling minder invasief dan verwacht. Het proces is een tweedeling van zowel liposuctie als lipofilling. Het gedeelte liposuctie zal worden gedaan onder plaatselijke verdoving, de cliënt is dus geheel bij kennis. Er zal nauw gecommuniceerd worden met de cliënt in welke zones een marginale hoeveelheid vet wordt ‘geoogst’. Bij deze liposuctie wordt maar weinig vet weg gehaald en zal dus optisch in vele gevallen weinig veranderen. Zo kun je als slank persoon ook deze behandeling laten uitvoeren!

Clinic63 Lipofilling
Wanningstraat 10
Amsterdam
088 015 7100
https://www.clinic63.nl

Uit de editie van

maart 2019

Lente