Bois 1920 is weer in handen van de familie Galardi

    Bois 1920 is weer in handen van de familie GalardiBois 1920 is weer in handen van de familie GalardiBois 1920 is weer in handen van de familie Galardi

Bois 1920

Een Florentijns merk dat terugkeert bij de oorspronkelijke familie. Dat doel wordt in februari 2018 bereikt wanneer het merk opnieuw eigendom wordt van de familie Galardi. In dit interview vertelt Mauro Galardi (CEO – BOIS 1920) meer over dit, bij connaisseurs beroemde, parfumhuis.

 

BOIS 1920 werd in 1920 door je overgrootvader opgericht, klopt dat?

BOIS 1920 is een echt familiemerk. Guido, mijn overgrootvader, opende in 1920 een ambachtelijke werkplaats in het centrum van Florence. Hij begon de "Spigo" (Toscaanse lavendelbloemen) die op de Florentijnse heuvels groeit, te verzamelen en op basis hiervan parfums te maken. Dit verklaart ook de naam BOIS: BOttega Italiana Spigo. Een eeuw en drie generaties later en gedreven door dezelfde passie, hebben wij als familie het merk teruggenomen.

 

Wat zijn de motivaties die je hebben aangemoedigd om het bedrijf over te nemen?

Het bedrijf worstelde. Het ging door moeilijke wisselende veranderingen. We wilden niet verliezen wat mijn overgrootvader was begonnen. Het is een prestigieus erfgoed dat het waard is om nieuw leven in te blazen met een betrouwbaar financieel plan.

 

Hoe gaat het nu?

Heel goed. We hebben in de afgelopen maanden heel veel nieuwe samenwerkingen kunnen aangaan. Velen van hen kenden ons al en ze vertrouwen ons in ons project.  Daarnaast hebben we de samenwerkingen met onze bestaande distributeurs kunnen versterken en ook zij hebben ons hun vertrouwen gegeven in deze belangrijke stap. Zo hebben wij samen met onze Benelux distributeur AAFKE’S een nieuw parfum ontwikkeld dat in april internationaal zal worden gelanceerd. Wij zijn erg blij met de huidige ontwikkelingen en wij zien er naar uit om samen met onze partners een mooie toekomst op te bouwen.

 

Vertel ons over de verzameling.

De kernactiviteit is BOIS 1920, een collectie van hoogwaardige geuren die eer bewijzen aan de luister, aanzien en rijkdom van de nicheparfumerie. Onze toegevoegde waarde aan de sector is het onderzoeken en introduceren van nieuw geurcomposities op basis van hoogkwalitatieve grondstoffen, tradities en creativiteit.

 

Vertel eens over de nieuwe collectie PROFUMO di FIRENZE?

PROFUMO di FIRENZE is een collectie van zes eau de parfum met een zeer hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Een collectie die sterk verbonden is met Florence. Kruiden, vijg, saffraan, leer, iris en lavendel onthullen de geheimen en smaken van deze stad. Met PROFUMO di FIRENZE vieren we de eeuwenlange verbintenis tussen parfums en Florence.

 

In Nederland en België worden BOIS 1920 en PROFUMO di FIRENZE gedistribueerd door AAFKE’S. Ga voor de geautoriseerde verkooppunten naar aafkes.nl/verkooppunten

Uit de editie van

maart 2019

Lente