Botswana

Botswana

BOTSWANA

AFRICA’S SHINING LIGHT BOTSWANA

Botswana richt zich op kwalitatief hoog toerisme, echter met een laag volume. Het woord massatoerisme komt niet in het Botswaans woordenboek voor. De nationale parken, zoals Chobe, Savuti en Moremi zijn voor iedereen toegankelijk. Een groot deel van de wildgebieden is echter verdeeld in zogenaamde privéconcessies. Zo’n gebied wordt verhuurd aan organisaties die, binnen strikte richtlijnen en voorwaarden, safari-activiteiten mogen uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel toeristen komen en de schade aan de natuur beperkt wordt. Dit garandeert bovendien een meer exclusieve beleving tijdens de safari.

Botswana is ook een avontuurlijke safaribestemming. Veel locaties zijn alleen bereikbaar per propellervliegtuigje, wat absoluut bijdraagt aan het gevoel ver weg te zijn van de bewoonde wereld. De meeste camps en lodges zijn niet omheind, waardoor het wild zich soms letterlijk voor uw deur bevindt. Het afwisselende landschap biedt bovendien mogelijkheden om de natuur op verschillende manieren te ervaren. In Botswana maakt u niet alleen gamedrives waarbij u in een safarivoertuig op zoek gaat naar wilde dieren. De Chobe rivier nodigt uit tot een boottocht en u ervaart de serene stilte van de Okavango Delta het best vanuit een mokoro waarbij u - zonder hulp en geluid van een motor - met simpelweg een lange stok rustig door de ondiepe, kristalheldere wateren wordt voortgeduwd.

 

BESTE REISTIJD

U kunt Botswana in basis het hele jaar door bezoeken, elk seizoen heeft zijn eigen charme. De seizoenen zijn door de ligging op het zuidelijk halfrond tegenovergesteld aan die van Nederland. Tijdens de Botswaanse winter (circa mei t/m oktober) regent het praktisch niet. De maanden juli t/m september gelden als hoogseizoen. Doordat de natuur uitdroogt en de dieren zich concentreren rond spaarzamer water, zijn zij eenvoudiger te zien. Tijdens de zomer in Botswana (circa november t/m april) is het vochtig en heet en bestaat kans op neerslag. Een dikke jas kunt u thuislaten. De meeste regen valt doorgaans in de maanden februari en maart. In dit seizoen wordt u getrakteerd op een uitbundige natuur met intense kleuren, weinig stof en goed doorvoede dieren. Trekvogels arriveren en veel jonge dieren worden geboren. Ook liggen de prijzen lager en is het doorgaans minder druk. Welk reisseizoen het beste bij u past, adviseren wij u graag aan de hand van uw persoonlijke wensen.

 

Jambo Safariclub
Eekholt 42
Amsterdam
020-2012740
www.jambo.nl

Uit de editie van

april 2018

Lente