BIRÒ de meest flexibele vierwieler op de markt

BIRÒ de meest flexibele vierwieler op de markt

BIRÒ de meest flexibele vierwieler op de markt

PIETER VERMEER NEDERLANDS IMPORTEUR VAN DE HIPPE, ELEKTRISCHE STADSAUTO ‘BIRÒ’

Civiel ingenieur en wegenbouwer Pieter Vermeer zag op vakantie in Italië elektrische Birò’s rijden. Terug in Nederland besloot hij deze sympathieke 45 km-autootjes naar Nederland te halen. ‘Ik zag dat iedereen glimlachte als die auto’s langsreden. Ik geloofde er meteen in, de combinatie van gemak en fun gaat het winnen.’

De Birò is sinds een jaar of vijf in Nederland te zien. Zijn Nederlanders hier niet te nuchter voor?

“Nu rijden er ongeveer vierhonderd in Nederland en er komt steeds meer animo. We zijn begonnen in Amsterdam, we zitten nu ook in Rotterdam. En er rijden ook al enkele Birò’s in andere (rand-)gemeenten en daar krijgen we nu ook meteen nieuwe aanvragen. De Birò is handig en tegelijk zo charmant, hij verkoopt zichzelf.”

Wat was je grootste uitdaging?

“De Birò is bedacht door een producent van landbouw machines. Het is eigenlijk een veiligheidscabine op wielen. Het mooie is dat je vanuit de Birò 340 graden goed zicht hebt, perfect voor in de drukke stad. Ik ben wel blij dat de jonge en zakelijke doelgroep ons eigenlijk vrij snel heeft gezien. Er rijden nu ook makelaarskantoren met de Birò door de stad, heel handig want je parkeert op de stoep, mits je geen hinder veroorzaakt.”

Parkeren op de stoep?

Wordt het dan niet heel snel vol in Rotterdam? “We zijn met de gemeente in gesprek over het parkeren. Er kunnen drie Birò’s op één parkeerplaats, maar er zouden in de toekomst eigenlijk parkeerplaatsen moeten komen voor dit type vervoer. De Birò kan helpen om de auto’s de stad uit te krijgen, maar dan moeten we zoiets als parkeren wel beter regelen.”

Dus over tien jaar gaan we deze elektrische auto veel zien in de stad?

“In de stad, maar ook daarbuiten. Mensen gaan het vervoermiddel kiezen dat hen op dat moment het best past. Ik ervaar dat zelf ook. In de stad neem ik de Birò. Als ik de stad uitga, kies ik de trein of mijn Landrover Defender. Maar ook dan merk ik dat ik steeds vaker de Birò neem. Over de rijweg en buiten de bebouwde kom over het fietspad ben ik in drie kwartier op het strand. En er zit ook nog een boost-knop op zodat je snel op de 45 kilometer per uur zit. Wordt het ook nog een beetje sportief om in de Birò te rijden.” “GEMAK EN FUN GAAN EEN GROTE ROL SPELEN IN DE NIEUWE MANIER VAN MOBILITEIT”

1. I’m easy

Birò maakt verplaatsen in de stad makkelijk. Met deze 100% elektrische City Car beweeg je snel in het verkeer en kom je op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Flexibel, veilig en schoon.

2. Free to move

Dankzij de compacte afmetingen mag je zowel op de weg als op het fietspad rijden. Daardoor verplaats jij je efficiënt , zonder vast te staan in het dagelijks verkeer. Bovendien parkeer je gratis op het trottoir.

3. Be different

Birò is volledig te personaliseren en in te zetten als perfecte marketingtool. Kies uit één van de 99 kleuren of andere talloze opties. Met een bereik tot 100km trotseer je koude en regenachtige maanden, in de zomer rijden zonder deuren.

4. Life is Sharing

Met het baanbrekende Re-Move oplaadsysteem kun je opladen op de plek waar het jou uitkomt. Daarnaast maakt een uniek pasjessysteem het mogelijk de vele voordelen van je Birò te delen met vrienden of collega’s. Registreer online en betaal per minuut.

Kom nu naar de Birò Store voor het maken van een gratis proefrit of bel voor meer informatie.

 

 

Birò Store Rotterdam
Kruiskade 61
Rotterdam
010 845 05 27
www.biro.nl

Uit de editie van

april 2018

Lente