Barcelona Has It All

Barcelona Has It All

Barcelona has it all

 

In de zomer moest ik voor een aantal dagen naar één van de leukste Europese steden. Want in welke andere wereldstad lig je het ene moment op het Barceloneta strand en het volgende moment valt je mond open van de mooiste architectuur van Gaudi? Brede stranden, urenlang shoppen, heerlijke tapasbarretjes in gotische straatjes, fijne musea en Messi.

 

Ramblas

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië, waar Catalaans de hoofdtaal is. De stad ligt volledig omgeven door heuvels waarvan Tibidabo en Montjuïc, bereikbaar met de kabelbaan, met het Joan Miro museum en het Castell zeker een bezoekje waard zijn. De Ramblas of La Rambla is dé bekendste straat in Barcelona. Hier lopen elke dag duizenden toeristen langs de vele souvenirkraampjes en levende standbeelden. In de zijstraten vind je de leukste kroegjes, restaurantjes en winkels. Aan het einde van de Ramblas, net voor je de oude haven van Barcelona binnenloopt, kom je het zeven meter hoge Columbus monument ‘a Colom’ tegen. Het monument is gebouwd op de plaats waar Columbus na de ontdekking van de nieuwe wereld voor het eerst voet aan wal zou hebben gezet.

 

Barri Gotic

De Barri Gòtic, de oudste wijk van Barcelona, ligt naast de Ramblas tussen Place de Catalunya en de Pont Vell. Als je door deze wijk slentert, kom je de kathedraal van Barcelona, verschillende musea tegen en Plaça Reial, een mooi plein met gezellige bars, cafés, restaurants en terrassen. Op het plein staan enorme palmbomen met in het midden een grote fontein met aan weerskanten door Gaudí ontworpen lantaarnpalen. Aan de andere kant van de Ramblas, ligt het bekende Plaça de Catalunya. Onder de grond bevindt zich het grootste metrostation van Barcelona. Op het drukke plein staan verschillende prachtige beelden.

 

Gaudi

Park Güell is net als veel hoogtepunten in Barcelona ontworpen door Antoni Gaudí. Het  oorspronkelijk als woonwijk bedoelde park is één van de populaire toeristische bestemmingen. De entree van het park, vind ik, het mooiste deel van het park. De poortwachtershuisjes die links en rechts van de ingang staan, geven je het idee dat je een sprookje binnenstapt. De draakfontein van mozaïek en de meterslange bank zijn wereldberoemd. De Sagrada Familia is de bekendste kathedraal van Barcelona. Vanaf bijna alle hoger gelegen delen in de stad heb je een prachtig uitzicht op deze indrukwekkende kerk. De bouw van de kerk startte al in 1882 en het is nog maar de vraag of hij ooit afgebouwd zal worden; vanwege geldgebrek en de onvoltooide bouwtekeningen van Gaudí.

 

Meer Barça

Veilig en leuk is het om de stad per fiets te verkennen. Met 250 kilometer aan fietspaden behoort Barcelona namelijk tot een van de grootste fietssteden van Europa. Fiets dan ook zeker even langs Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Het stadion is alle dagen te bezoeken, ‘de Barcelona Experience’, behalve op de dagen dat Barcelona of het Catalaanse elftal thuis speelt. Je bezoekt het museum, de catacomben en je mag zelfs door de spelerstunnel het veld oplopen. Barcelona is ook een walhalla voor fashionistas en shopaholics. Of je nu van exclusieve designboetieks houdt of gewoon goed wil inslaan bij de Zara’s en de Mango’s. ‘Shop till you drop’ is hier zeker van toepassing. En vergeet tijdens het shoppen zeker niet een aantal tapas of pintxos met een lekker glas wijn, sangria of bier te bestellen. Tapas eet je eigenlijk de hele dag door. Ga daar waar veel Spanjaarden zitten, want waar zij eten is het goed. Ik zei het toch, Barcelona has it all!

 

Marjolein’s favorites

L’EGGS, restaurant-bar in DE winkelstraat van Barcelona; Passeig de Gràcia 116. Ikibana Parallel, Japanse & Brazilian fushion, staat in de top 5 van beste restaurants in Barcelona. In een woord geweldig, top eten, prachtige zaak en een fijne bediening. Eigenaar Robin Bravenboer is een Nederlander die meerdere zaken heeft in Barcelona, waaronder Carpe Diem, ook deze zaak is zeker de moeite van een bezoekje waard; Passeig Marítim 32. Bezoek het W Barcelona en loop er lekker rond. Je kijkt je ogen uit, wat een luxe, en drink een cocktail on the rooftop; Plaça de la Rosa dels Vents 1. En op de Ramblas zit Madeleine mon Amour, super leuk restaurant met bijzondere homemade gerechten.

 

Uit de editie van

oktober 2018

Herfst