De Italiaanse legende

De Italiaanse legende

Wat Acca Kappa nou zo’n bijzon- dere fabrikant maakt is de rijke ge- schiedenis die zij kent. In de 19de eeuw ontdekte de jonge Pruisische handelaar Hermann Krüll tijdens zijn verblijf in Venetië en Savona, dat er een grote vraag was naar luxear- tikelen om de veeleisen- de bewoners van het welvarende Venetië tevreden te kunnen stellen. Hij begon met de import van de

jnste parels en borstels uit het Verre Oosten. In 1869 richtte hij H.Krüll & Co op en vestigde zich in Treviso, ten noorden van Vene- tië. Hij was een pionier die in dit van oorsprong agrarisch gebied een fabriek opende. Hij startte met de productie van persoonlijke verzorgings- producten, borstels en scheerkwasten onder de naam ACCA KAPPA. In korte tijd bouwde hij het bedrijf uit tot een van de meest toonaangevende op zijn gebied. Vandaag is de provincie Treviso een van de meest welvarende industriegebieden, beroemd om zijn textielindustrie (Benet- ton-groep, DSL55), schoenen (Geox) en natuurlijk de steeds populairder worden- de prosecco-wijnen.

Nu uitgegroeid tot een wereldmerk, was het een lange en harde weg voor ACCA KAPPA om deze positie te bereiken. Het succesvolle bedrijf was tijdens de Eerste Wereldoorlog onteigend en Hermann Krüll heeft het na a oop van de oorlog moeten terugkopen en op- bouwen. Daarin was hij heel succesvol tot zijn dood in 1936. Zijn kinderen hadden inmiddels de leiding in handen. Hen overkwam hetzelfde lot als hun vader. Na de Tweede Wereld- oorlog moesten ook zij het onteigende bedrijf terugkopen. Met inspanning en het produceren van kwaliteitsproducten hebben zij er een toonaange-

vend bedrijf van gemaakt. De herenverzorgingslijn kent twee geu- ren: 1869 en Muschio Bianco. Naast de eau de toilette of eau de parfum bestaat de range onder andere uit shaving cream, aftersha- vegel, shaving foam, bodylotion, shampoo- shower gel en zeep.

1869

Een klassiek-kruidige en mannelijke geur, gekarakteriseerd door de warme noten van kardemom, geranium, viooltje, iris, leer, am- ber en vanille.

MUSCHIO BIANCO

Met haar frisse noten en voortdurende Mediterrane harmonie, is Muschio Bianco een geur die vrouwen verleidt. Een betoverende, gera neerde lijn van ver- zorgingsproducten. De exclusieve ACCA KAPPA-geur is gecreëerd met noten van bergamot, sinaasappel, komijn, steranijs, kardemom, koriander, nootmuskaat, zwarte pe- per, cederhout, vetiver en maté. De Muschio Bianco collectie is niet alleen heel jn in gebruik, maar door de stilisti- sche eenvoud een eyecatcher in de badkamer. Van shower gel, body lotion of body butter, deodorant, shampoo en conditioner een uitgebreide assor- timent.

EAU DE PARFUMS

Inmiddels is de collectie van parfums gegroeid en zit en naast de Award Winner ‘Blackpepper & Sandelwood’ ook een verleidelijke Vaniglia di Mandorlo in de collectie. Fior di Aqua doet denken aan een onderwatertuin, of toch voorkeur voor een warme patchouli achtige geur kies dan ODE. 

 

Uit de editie van

november 2017

Herfst