Never out of Style

Never out of Style

Never out of Style 

Na haar afstuderen aan de mode-academie, in 1983, begon Monique Collignon met haar eerste collectie ski-kleding in Nederland, omdat niemand dat toen deed en ze zo dus opviel. Via sportkleding kwam ze bij haar echte liefde damesmode en haute couture terecht en de rest is ‘history’. 

 

De laatste jaren houdt Monique zich steeds meer bezig met slow fashion. In haar eigen kast heeft ze veel couture stukken die mooi blijven - slow fashion - en Monique het telkens op een ander manier draagt. Haar idee was om dit te vertalen naar een ready-to-wear collectie. Een tijdloze collectie die bepaald wordt door luxe in materialen, vormen en bewerkingen in het midto-high-end segment. Dat is naar onze mening zeer goed gelukt, want alles uit haar Pure lijn wil je gewoon hebben. Echte kwalitatieve klassieke musthaves die ‘never out of style’ zijn. Zoals de little black plissé dress, gemaakt in Italië, het fringe rokje dat uit drie lagen van lint, zijde en leer bestaat en haar iconische leren broeken. 

Pure

De collectie wordt onder goede arbeidsomstandigheden, duurzaam en diervriendelijk in Europa geproduceerd. De mooie handgeborduurde items worden in India in hetzelfde atelier als Balmain gemaakt. Monique: “In Pure zit mijn hele ziel en zaligheid. Deze collectie is echt wat ik voor ogen had en waar ik voor sta, dit is mijn handschrift”. In elke collectie worden limited items opgenomen, waar maar een aantal stuks van worden gemaakt. Zoals de mooie lakjas van lamsleer met een 100% gerecyclede Rpet voering met genummerd certificaat en label. De Pure collectie is via de site te koop en via events en pop-up-shops, die op de site worden aangekondigd. De nieuwste items kan je met 10% korting pre-orderen en als er voldoende vraag naar is, worden deze in een kleine oplage geproduceerd. Zo voorkom je overproductie met negatieve gevolgen voor het milieu en heb je een uniek item in je kledingkast. Hoe duurzaam is dit! Leuk om te weten dat Monique niet aan uitverkoop doet, maar twee keer per jaar een serieuze korting op haar items geeft: op Sunny- en Black Friday. 

Corporate Fashion Awards 2018

Vorige maand ontving Monique, in samenwerking met bedrijfskledingspecialist de Berkel, de felbegeerde en prestigieuze 10e editie van de Corporate Fashion Awards 2018 in de categorie Health and Care. De prijs was voor de ontwerpen van het Prinses Máxima Centrum. Het eerste ziekenhuis dat met duurzame stoffen werkt en Monique als ontwerpster heeft gekozen. Ruim drie jaar geleden is ze hiervoor gevraagd en ze hoefde er niet over na te denken. “Dit is op mijn lijf gesneden”. Omdat het ziekenhuis aangaf dat de kinderen inspraak hadden bij de tot stand komen van het te bouwen nieuwe ziekenhuis, besloot Monique de kinderadviesraad - kinderen van 10 tot 22 jaar die zelf kanker gehad hebben of wiens broer of zus kanker gehad heeft - bij haar uit te nodigen. Hieruit ontstonden moodboards en zeer persoonlijke gesprekken, welke leidend waren voor de aanpak in het ontwerpproces voor de functionele fashionable outfits voor alle medewerkers. Het stond voor Monique vast dat er gezocht moest worden naar een sustainable stof welke de hoge eisen voor een ziekenhuis kon doorstaan. Dit is de gerecyclede stof ‘Eco Green’ geworden.

Monique Collignon

www.moniquecollignon.com 

T 020 4710 571

Help je mee? Monique Collignon heeft een bijzondere band met het Prinses Máxima Centrum. Daarom kiest ze elk seizoen een limited edition item waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd voor creatieve activiteiten van de kinderen. Dit jaar is gekozen voor het geweldige zwarte limited edition gilet met goudkleurig hand geborduurd achterpand waarbij €100,- van elk verkocht exemplaar aan het centrum wordt gedoneerd. 

Uit de editie van

december 2018

Winter