KitchenAid

KitchenAid

KitchenAid is al 100 jaar niet meer weg te denken uit vele keukens, of je nou een professionele chef bent of gewoon van lekker eten houdt - de KitchenAid apparatuur helpt iedereen het beste gerecht op tafel te toveren.

 

HET BEGIN

Ongeveer een eeuw geleden vond Herbert Johnson, een ingenieur uit Ohio (VS), een wonderbaarlijk toestel uit dat het leven van koks en fijnproevers drastisch zou veranderen: de “H5”, de eerste eierklopper. Terwijl het toestel werd getest, gaf de vrouw van één van de bedrijfsleiders onbewust een naam aan het merk toen ze zei: “Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar het is het beste keukenhulpje (kitchen aid in het Engels) dat ik ooit heb gehad”. De naam KitchenAid was geboren.
Egmont Arens, uitgever van het tijdschrift Creative Arts en het beroemde Vanity Fair, één van de meest vermaarde tijdschriften in de wereld, was ook een beroemd ontwerper. Hij ontwierp drie van de elegantste modellen, waaronder het beroemde “K” model, dat tegenwoordig een cultobject is. Meer dan 60 jaar later lijken de mixers/keukenrobots van KitchenAid nog steeds op de modellen die Arens ontwierp, wat bewijst hoe opmerkelijk zijn visionair talent was. 

Het is een garantie en een avant-gardistische, uitzonderlijke bron om de wereld van de fijnproeverskeuken te verkennen. Een chef, een ontwerper en een foodie. Drie verschillende persoonlijkheden die de missie van KitchenAid weerspiegelen: de beste inzichten en suggesties uit de beroepswereld krijgen om iconische producten te creëren die gepassioneerde fijnproevers de kans geven hun creativiteit uit te drukken.   Beschikbaar in meer dan 25 kleuren biedt dit icoon momenteel het rijkste palet aan op de markt, aangevuld met niet minder dan 15 optionele toebehoren die er voor zorgen dat dit een uiterst veelzijdig apparaat is. Van het maken van verse pasta of roomijs, het malen van vlees, het fijnsnijden van groenten, het wegen en zeven van bloem tot het maken van vers sap …. en nog veel meer. De KitchenAid keukenrobot is echt het culinaire hart in de keuken!

 

HIGH PERFORMANCE BLENDER EN HANDMIXER UIT DE QUEEN OF HEARTS COLLECTIE

Terwijl de wereld van de keukentoestellen volledig wit was, werd in 1955 de keukenrobot in verschillende felle kleuren geproduceerd: roze, zonnegeel, groen, satijnchroom en antiek koper… In 1994 wordt het kleurenpalet uitgebreid en volgt het de populariteit van de nieuwe modellen in keizerrood, kobaltblauw, appelgroen, pastelgeel, antracietgrijs en zelfs oranje… tot grote vreugde van koks over de hele wereld.
In 2007 verschenen de grote huishoudelijke apparaten van KitchenAid in Europa. In Europa werd een volledige reeks inbouwproducten van KitchenAid gelanceerd om zowel het hogere marktsegment als gepassioneerde fijnproevers aan te trekken. Nadat ze in 2007 eerst op de Franse en Italiaanse markt verschenen, werden ze al snel over heel Europa verspreid. 
In 2016 richtte KitchenAid de Serious About Food Council op, het allerhoogste orgaan van experts, pioniers en vernieuwers.

Of je nu een beginnende kok bent of al aardig op weg bent om een expert te worden, KitchenAid is jouw ideale partner: alle apparaten zijn geïnspireerd, ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met professionele chefs. De uitkomst van deze langdurige relatie is een assortiment aan producten van uitstekende kwaliteit die zorgen voor professionele resultaten.Zo heeft KitchenAid eveneens blenders, broodroosters, waterkokers en koffiezetapparaten…, steeds gelinkt aan het iconische design van de bekende keukenrobot.

Ter gelegenheid van het jubileum lanceert KitchenAid de exclusieve Queen of Hearts collectie*. Een uniek assortiment, ontworpen ter gelegenheid van het 100- jarig bestaan van het merk KitchenAid, in een nieuwe kleur, Passion Red. 

Rood is sinds het begin de iconische kleur van het merk, en het is ook de kleur van de passie. Want bij KitchenAid draait het rond passie ! Passie voor het creëren van fantastische gerechten, van generatie op generatie, mét KitchenAid.

Uit de editie van

september 2019

Herfst