drs. Babak Mahdavian Delavary

drs. Babak Mahdavian Delavary

drs. Babak Mahdavian Delavary

 

“Gespecialiseerd in huidverbeteringstechnologieën met verjongingseffecten”

 

Na zijn opleiding geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam wist drs. Babak Mahdavian Delavary vrijwel direct dat hij zich wilde specialiseren in de cosmetische geneeskunde en het op subtiele wijze mooier maken van het uiterlijk. Eenmaal afgestudeerd is hem een mozaïek subsidie toegekend voor zijn onderzoek naar de  rol van macrofagen in littekenvorming bij brandwonden.

 

Na deze onderzoeksperiode is dokter Babak zich gaan oriënteren in de esthetisch-cosmetische geneeskunde. Sinds 2013 is hij de eigenaar van een medisch-cosmetische kliniek gericht op huidverbetering met verschillende locaties in Nederland waaronder: Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Meerssen. Daarnaast bezoekt hij diverse klinieken en salons waar hij specialistische behandelingen en zorg verleent.

 

Dokter Babak is op zowel medisch als sociaal gebied erg toegankelijk voor de klant. Hij is

gespecialiseerd in huidverbeteringstechnologieën met verjongingseffecten zoals injectables,

PlexR, laserbehandelingen en peelings. Zijn doel is om een zo mooi en natuurlijk resultaat na

te streven. Naast het behandelen van klanten is drs. Babak erg actief op het gebied van

trainingen en nascholing. Hij zorgt voor een goede aanwas van nieuwe cosmetisch artsen. Ook blijft hij zichzelf veelvuldig specialiseren door middel van cursussen in binnen- en buitenland. De meest voorkomende behandelingen waar dokter Babak in gespecialiseerd is zijn hier verder beschreven.

 

Behandelingen door drs. Babak”

 

Een persoonlijk en eerlijk advies voor het bevorderen van de natuurlijke schoonheid van het uiterlijk”

 

Botuline Toxine

Botuline Toxine, oftewel botox,  wordt gebruikt om de spier te ontspannen waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Botox wordt vaak gebruikt om herhaaldelijke spierbewegingen te onderdrukken die zorgen voor onder andere fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Het resulteert in een zachtere ‘look’ waarbij er altijd een uitgang blijft bestaan van behoud van mimiek en gelaatsuitdrukking.

 

Fillers

Fillers zijn een direct product van de mens zelf. Het middel bevat hyaluronzuur, een lichaamseigen eiwit die zorgt voor het in standhouden van de stevige huid. Het eiwit trekt water aan en zorgt voor het verdwijnen van onregelmatigheden in de huid. Een filler op basis van hyaluronzuur is uitermate geschikt voor fijne lijntjes, neus-lippenplooi, mondhoeken en de lippen op te vullen. De filler blijft na injectie meestal tussen 6 en 12 maanden zitten.  Na de behandeling kunnen zowel oppervlakkige als diepe lijnen worden geminimaliseerd waardoor een frisse uitstraling wordt verwezenlijkt.

 

PlexR Soft Chirurgie

PlexR Soft Chirurgie is een veilige en innovatieve methode voor niet-invasieve medisch-cosmetische behandelingen. De methode werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerd plasma. De huid wordt puntsgewijs aangeraakt zonder direct huidcontact waardoor de overtollige huid verdampt. Middels elektrocoagulatie trekken de huidvezels samen wat resulteert in huidverstrakking, remodellering en een liftend effect. Vaak is de PlexR bij uitstek de ideale oplossing voor mensen die geen ooglidcorrectie of chirurgie willen ondergaan.

 

Femilift

Femilift is de meest geavanceerde behandeling voor de intieme zone voor vrouwen van alle leeftijden. Het verlies van collageen bij huidveroudering of een structurele verandering na een bevalling kunnen leiden tot meerdere klachten. Passageklachten, urine incontinentie of een veranderde afscheiding zijn vaak nare klachten waarmee vrouwen niet of nauwelijks mee naar de dokter toe stappen. FemiLift is een innovatieve gefractioneerde laserbehandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert. Daarnaast zorgt deze nieuwe techniek voor significante vermindering van stressincontinentie en een algemeen betere versteviging van de vaginawand.

 

Vitamine infusie

Vitamine infusie is dé manier om het lichaam op een snelle manier een ware boost te geven. De IV Infusions zijn samengesteld om het beste uit jezelf te halen.  Zo zijn er verschillende infusen voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan verhoogde energie, een verbeterde weerstand, het herstellen van een verstoorde vochtbalans en zelfs het vertragen van biologische veroudering. 

 

Haarverlies

Er zijn diverse methoden om dunner wordend haar tegen te gaan. Aan de hand van een consult kan er samen met drs. Babak gekeken worden welke behandeling het meest effectief is. Dit kan door middel van een injectie met hyaluronzuur of via de PRP methode. ‘Platelet-rich Plasma’  (afgekort PRP) is een effectieve methode om met lichaamseigen bloedplasma groeifactoren te plaatsen in de hoofdhuid. Bij de behandeling wordt aanvankelijk bloed afgenomen en met speciale buizen gecentrifugeerd. Het overgebleven bloedplasma wordt middels minuscule naalden toegediend op de plaatsen waar kaalheid of afgenomen haargroei is opgetreden. Grote studies tonen een significante verbetering van de haardikte en toegenomen haarwortels. Een uitermate geschikte behandeling voor zowel mannen als vrouwen die kampen met dunner wordend haar.

 

Ooglidcorrectie

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuids bindweefsel waardoor onderhuids vet zichtbaar wordt. Dit geeft een vermoeid en zwaar gevoel. Het kan ook een beperking geven van het gezichtsvermogen. Bij hangende oogleden is hoofdpijn, migraine en een verminderd zicht een reden om een consult te nemen bij een cosmetisch arts. Middels een kleine cosmetische ingreep wordt het vet en overtollige huid chirurgisch verwijderd waardoor er naar symmetrisch resultaat wordt gestreefd. Het resultaat van een correctie is vaak langdurig. In enkele gevallen zijn er herhaal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Peelingen

Bij peelingen denkt men vaak aan oppervlakkige behandelingen die een kortdurend effect teweeg brengt. Drs. Babak heeft ontzettend veel ervaring met chemische peelings. TCA (oftewel trichloorazijnzuur) peeling is een chemische behandeling waarmee onder meer vlekkerige pigmentatie, wijde poriën, ondiepe acne littekens en fijne lijntjes verholpen worden. Het najaar is het uitgelezen moment om te starten met een chemische peeling. Het risico op zonbeschadiging na een behandeling is dan minder groot. Een van de veiligste chemische peelings is de chemische peeling met TCA. Een chemische peeling met TCA vermindert acne (littekens) en zorgt voor een minder vette huid. Het vervaagt ook fijne lijntjes en rimpeltjes waardoor de huid er direct strakker uit ziet. Klachten van keratose (levervlekken) of pigmentvlekken zullen ook sterk verminderen dan wel verdwijnen met deze effectieve vorm van peeling.

 

Babor Institute Kralingen

Dokter Babak is regelmatig te vinden bij Babor Institute Kralingen. Dit huidinstituut is gevestigd aan de Oudedijk 139b in Rotterdam. Dokter Babak kan hier diverse behandelingen op locatie doen zoals onder anderen botuline toxine, fillers en peelingen.

Daarnaast biedt Babor Institute Kralingen een divers aanbod aan beauty en

huidverbeterende behandelingen zoals microdermabrasie, acnebehandelingen,

gezichtsbehandelingen en massages.

 

Meer informatie is te vinden op de website:

www.baborinstitutemarinaroelofsen.nl

 

Babor Institute Kralingen - Oudedijk 139b - 3061 AA Rotterdam - Tel. 010-4131808

 

 

 

 

Uit de editie van

oktober 2018

Herfst